Tram 11 nakon 22 godine objavili novi album “Jedan i jedan”
14. siječnja 2022.
Music Box (10960 Članci)
Podijeli

Tram 11 nakon 22 godine objavili novi album “Jedan i jedan”

Kada su povratnički koncert u Domu sportova 2017. godine rasprodali u rekordnom roku, bilo je jasno da priča koju su Tram 11 prekinuli na vrhuncu karijere nije završena i da fanovi ovih kultnih rapera od njih žele još.

Tada su svima obećali novi materijal. Obećanje je ispunjeno danas, točno 22 godine nakon njihovog posljednjeg albuma „Vrućina gradskog asfalta“.  Danas je veliki dan za Tram 11 jer im je napokon izašao novi album „Jedan i jedan“. Već je samom najavom albuma nastala opća histerija, ne samo u Hrvatskoj, nego diljem svijeta. Svi njihovi fanovi su željeli svoj primjerak pa je cijela prva edicija ovog albuma rasprodana već u pretprodaji.

Novi album najavljen je u lipnju 2020. godine s pjesmom „Jebo sliku svoju“ , a nakon nje, došla je pjesma „Uhićen“. Cijeli album nosi 14 pjesama i 5 intra – skitova. U pjesmi „Potez lovca“ gostuju Nered & Stoka, a u „Upad u klub“ Pendrek, Marchello, Adnan i Suicidal.

Album “Jedan i jedan” odiše tematikom i metaforama današnjice i vodi nas u svijet rapa ovog zagrebačkog dvojca koji su jedni od utemeljitelja hrvatske rap scene.

„Album je podijeljen u četiri odlomka zanimljivim skitovima naše operaterke Tram 11 hotlinea. Pričamo o društvenim nesuglasicama, razgolićujemo političku scenu i sve njene aktere i poltrone, upozoravamo na mnoge bolesti društva i pojedinaca, razotkrivamo lažne vođe, lažne mesije i jednoumlje medijske pa i kulturne scene, pričamo o kvartovskim preživljavanjima, raperskoj bahatosti i očuvanju HipHop kulture, ljubavnim nedoumicama, izazovima društvenih mreža, a i o nesvijetloj budućnosti u kojoj smo zapleli. Uglavnom, radimo sve što smo radili na našim albumima do sada, negativno pretvaramo u pozitivno. Ovo je još jedan dokument vremena iz kuhinje Tram 11.“ o albumu je rekao Woo

14 novih pjesama na ovom albumu nudi raznolike teme; od ozbiljnih političko društvenih do ljubavnih. Producenti albuma su Sett, Koolade, Kickass i Brkah, a „Jedan i jedan“ ima i posebne goste: Nereda, Stoku, Pendreka, Suicidala, Adnana i Marchella.

„Čim je počela priča o stvaranju novog Tram materijala, ideje su počele kapati kao da se nismo ni razišli. Tako smo u nekoliko mjeseci imali popis od 22-23 stvari, počeli birati beatove, pisati refrene i tekstove.“ – rekao je Tagret, a Woo se nadovezao:

„Jako se veselim albumu i nema mi većeg gušta od stvaranja novog Tram 11 materijala. Dvije godine smo radili, pisali, snimali, veselili se novom albumu i sad je napokon vani. Vjerujem da će album zabaviti fanove isto kao što je nama bilo zabavno snimati ga.“

Paralelno s albumom izlazi i spot za pjesmu „Fali nam (malo Gengsta)“ koji je režirao Danijel Tipura Tipi.

Popis pjesama:

 1. Pjesma
 2. Tram vruća linija
 3. Druga su vremena
 4. Pričamo o …
 5. Fali vam (malo Gengsta)
 6. Uhićen
 7. Birajte 2
 8. Rapperi su slatki
 9. Potez lovca feat. Nered & Stoka
 10. Upad u klub feat. Pendrek, Suicidal, Adnan & Marchello
 11. Birajte 3
 12. Deset dana u ljubavi
 13. Jebo sliku svoju
 14. Tvrda kopija
 15. Birajte 4
 16. Priče sa tamne strane
 17. Novi plan
 18. PŠK
 19. Tko nam je probao uzeti sjaj

Foto: Zvonimir Rendeli