Autorsko-producentski projekt Deenoise otkrio zarazni singl “Not in the Mood”
18. siječnja 2022.
Music Box (10971 Članci)
Podijeli

Autorsko-producentski projekt Deenoise otkrio zarazni singl “Not in the Mood”

Nakon nedavno predstavljenog debitantskog solo singla “Blood Vessel”, glazbenik i producent Deenoise novu godinu započinje novim singlom i videospotom – “Not in the Mood”.

Iza ovog autorsko-producentskog projekta stoji Dino Seferović, koji se u proteklih deset godina glazbene aktivnosti istaknuo kao autor i frontmen zagrebačkog garage-rock benda Achromatic Attic. U želji za novim glazbenim izričajem, započeo je projekt Deenoise, u kojem se okreće glazbenom istraživanju i drugačijem zvuku, a to predstavlja i u novoj pjesmi “Not In The Mood”.

I dok je pjesma “Blood Vessel” progovarala o stanju hipertenzije i slojevima tjeskobe, novi singl skreće pozornost na stanje eskapizma kao obrambenog mehanizma na tjeskobna stanja te je prepreka na putu ka samoostvarenju: “Ovo stanje karakterizira konstantan osjećaj bezvolje, prisutan i u najobičnijim stvarima, kao što su ustajanje iz kreveta, pranje zubi, kuhanje. Pojedinac traži bijeg od stvarnosti, zatvara se u sebe te dozvoljava da njime upravljaju negativne misli i strahovi. Zbog toga upada u petlju konstantnog nezadovoljstva – zbog straha od neostvarenja, ali ujedno i nemogućnosti da se trgne iz kronične letargije”, objašnjava Deenoise.

Prateći videospot atmosferu pjesme prenosi i u vizualnu sferu: “Pjesma pokušava dočarati duševno stanje bezvolje u kojem se nalazi pojedinac, a taj smo osjećaj nastojali prikazati u spotu in-out potezom kamere kako bi se naglasio pritisak društva na pojedinca, ali i samog pojedinca na sebe. Tako na početku spota imamo društvo koje ima svoju priču, ne obazirući se na glavnog glumca, dok na kraju spota možemo vidjeti kako glavni akter spota leži na krevetu dok društvo gleda u njega te time vrši pritisak.”

Pjesmu “Not In The Mood” autorski potpisuju Dino Seferović i Nikola Batelić, dok je za miks i master zaslužan Jonathan Amir iz berlinskog UnderCurrent studija. Za videospot su zaslužni redatelj Borna Zidarić, uz pomoć tima kojeg čine Matej Subotić (kamera) i Marko Knezović (montaža). Video je sniman u Zagrebu, a glavnu ulogu nosi mladi zagrebački glumac Toma Medvešek.

Kao datum objave videospota ciljano je odabran 17. siječnja 2022., odnosno ovogodišnji Blue Monday, koji predstavlja najdepresivniji dan u godini: “Na ovaj način sam želio dodatno ukazati na važnost podizanja svjesnosti brige o mentalnom zdravlju, budući da će i čitav album biti posvećen upravo toj temi”, ističe.

Za Deenoise ovo je drugi po redu singl, s kojim nastavlja najavljivati i samostalni studijski album “All In My Head”, čija objava se očekuje krajem ove godine. Album karakterizira kružni koncept što znači da deset pjesama prati 24 sata života anksiozne osobe u kojem se faze tjeskobe i duševnih uspona i padova mijenjaju kroz dan.

Foto: Anesa Seferović