Josipa Lisac najavila veliki koncert u beogradskoj Kombank dvorani
29. siječnja 2022.
Music Box (10920 Članci)
Podijeli

Josipa Lisac najavila veliki koncert u beogradskoj Kombank dvorani

Glazbena diva Josipa Lisac vraća se pred beogradsku publiku, koja ju je uvijek euforično dočekivala, koncertom 14. svibnja (20.30) u Kombank dvorani.

Proslavljena umjetnica je, prethodnih godina, izuzev prošle, zbog pandemije, koncerte u srpskoj prijestolnici održavala tradicionalno u veljači na Dan zaljubljenih, ujedno i na svoj rođendan, a sada će, izvodeći vječne pjesme na specifičan način, obogatiti koncertnu ponudu Beograda u prolljetnim danima. Josipa će u Kombank dvoranu doći pet meseci posle rasprodanog prosinačkog koncerta u zagrebačkom Lisinskom. Ubrzo zatim, za doček pravoslavne Nove godine, 13. siječnja, zablistala je u novosadskoj Sinagogi, na koncertu koji je također rasprodan i to za svega nekoliko sati.

Beograđane će još jednom podsjetiti na antologijski značaj njezinog debitantskog albuma “Dnevnik jedne ljubavi”, gdje su zabilježene nezaboravne “O jednoj mladosti”, “Srela sam se s njim”, “Ležaj od suza”, kao i na sve ostalo što joj je utemeljilo pozicije na regionalnoj sceni – “Gdje Dunav ljubi nebo”, “Magla”, “Hir, hir, hir”, “Danas sam luda”…

Josipa, koja je koncertom u Lisinskom obilježila 30 godina od smrti životnog partnera i autora ključnih pjesama u karijeri, Karla Metikoša, ističe da su te nezaboravne pjesme “njihova djeca”:

“Karlova smrt se dogodila 10. prosinca 1991, ali je on meni ostavio ogromnu glazbenu baštinu. Ja je i danas promoviram, nastavljam, živim, ne dam”.

O razdoblju pandemije kaže: “Samoizolaciju sam podnosila sjajno. Volim biti sama sa sobom u društvu, pa mi to, nekako, nije teško palo. Ja, zapravo, i živim u samoizolaciji. Imam mnogo prijatelja, nisam nedruštvena, ali kad sam kod kuće to su mi trenuci odmora”.

Ulaznice za beogradski koncert Josipe Lisac 14. svibnja koštaju 2.500, 2.900 i 3.300 dinara, a mogu se nabaviti na blagajni Kombank dvorane i putem Tiketsa.

Foto: Jure Utek