Pipsi otkrili da “Bog” stiže na vinil
1. veljače 2022.
Music Box (11067 Članci)
Podijeli

Pipsi otkrili da “Bog” stiže na vinil

Pips, Chips & Videoclips nakon objavljivanja albuma “Dernjava” i “Fred Astaire” na vinilu, kao i nakon što je Croatia Records u suradnji s Herojem ulice, objavila “Shimpoo Pimpoo” na vinilu, pripremaju se i za istu kampanju, ali s albumom “Bog”.

“Bog” je po mnogima najbolji album Pipsa, objavljen originalno 1999. godine, a na njemu se nalaze hitovi kao što su naslovna “Bog”, “Rosita Pedringo”, “Mars napada”, “Narko”, “Motorcycle Boy”, “Bolje”, “Dan, mrak” i “Trener morskih pasa”.

Ripper je u službenoj objavi obožavateljima Pipsa napisao i kako neće biti ništa od koncerta na Šalati, ali i da stižu nove pjesme, novi merch i najava 10-ak koncerata za ljeto:

“Godine u kojima je postalo sasvim jasno da NEĆEMO SVIRATI ŠALATU jer pandemija jer potres. Potres je, ponovit ću, satrao tribine JEDINOG pravog koncertnog open air prostora u ZG, ako govorimo  o kapacitetima do 5000 tijela. Grad Zagreb sličan venue nema od 60ih kad je Šalata sagrađena, dostupan cipelcugom i tramvajem, komunikacijski na svaki način integriran s gradskom jezgrom. (ak vam se roje pitanja “dobro, a zakaj ne tamo, zakaj ne onamo?”, imajte na umu: open space, dostupnost gradskim prijevozom/ parking. i kapacitet, premali i preveliki prostori ne igraju. opciju sviranja više dana zaredom imali smo u ALU)) Usput, na Šalati će se ubuduće dešavati koncerti ili što već. Ali ti će događaji biti osuđeni samo na parter. Nama to nije to! Takav ugođaj nije onaj koji svi očekujemo poslije 2 godine prolongiranja i praktički ratne epidemiološke okupacije. Naglašavam, najvjerniji svoje ulaznice mogu vratiti na prodajnom mjestu gdje su kupljene. Ili pričekati da se, a vrijeme će jedino dati odgovor, taj zamjenski gig desi kad i gdje nam to bude po svemu optimalno. I tu smo, hope so, gotovi s bedovima. Izgleda da će nam ova kalendarska biti normalnija, pogotovo u drugoj polovici, ne ugrizo se za jezik. Za ljetnu sezonu već imamo u najavi 10ak datuma, a vratio nam se i Marko Levanić – ne sjećam se kad smo bili bolji band! Njegovim dolaskom sve je klapnulo na mjesto, imamo pravu sinergiju i svi će imati priliku to provjeriti uživo i u NOVIM PJESMAMA. O da, bit će ih! Neke ćemo vam hinteve vrlo skoro priuštiti kroz newsletter. Nadalje, planirane su dvije serije novih majica, prva već u ožujku, druga krajem godine. I bit će top, znam da ćete ih voljeti. Krajem godine, već tri zaredom oviniljavamo (jel se tako kaže?) našu prošlost – na redu je “Bog”, naš tzv. “bijeli album”. Napravite si mjesta u ormarima i policama. 
Stižemo!”

Ripper je dodao za kraj: “ps. skoz zaboravih. pa nama je ove godine 30 okruglo! Neka. Neće biti neke specijalne pompe, ovo je po mnogo čemu godina ključna za band i po svoj prilici i taj dan provest ćemo radno, dolje u našem podrumu nebodera. Jebo obljetnice? Jeboooooo!”

Foto: Karla Matulina