Red Hot Chili Peppers otkrili detalje novog albuma i objavili pjesmu “Black Summer”
4. veljače 2022.
Music Box (10959 Članci)
Podijeli

Red Hot Chili Peppers otkrili detalje novog albuma i objavili pjesmu “Black Summer”

Neponovljivi Red Hot Chili Peppers se vraćaju na scenu sa svojim najnovijim, dvanaestim po redu albumom ”Unlimited Love” (Warner Records), a na police Dancing Beara stiže već 1. travnja  2022.!

Radi se o njihovom prvom albumu s omiljenim gitaristom Johnom Fruscianteom s kojim nisu svirali čak 16 godina, a u pobjedničkoj postavi pridružio im se čuveni producent Rick Rubin s kojim su RHCP posljednji put snimali davne 2011. Njihova suradnja urodila je hvaljenim albumima koji su postizali dijamantne naklade, poput ‘’Blood Sugar Sex Magik’’,  ‘’Californication’’, ‘’By The Way’’ i ‘’Stadium Arcadium’’.

Kako bi nas zagrijali u iščekivanju albuma ”Unlimited Love”, losanđeleski rockeri predstavili su danas pjesmu ”Black Summer” kojom dominiraju hipnotički groove i introspektivni stihovi. Prateći videospot snimljen je u suradnji s kanadskom redateljicom Deborah Chow koja je snimala Disneyjeve serije “The Mandalorian” i “Obi-Wan Kenobi”.

Naš jedini cilj je izgubiti se u glazbi. Mi (John, Anthony, Chad i Flea) proveli smo tisuće sati, kolektivno i pojedinačno, usavršavajući svoj zanat i bivajući tu jedni za druge, kako bismo napravili najbolji album koji smo mogli. Naše antene usklađene su s božanskim kozmosom. Bili smo tako prokleto zahvalni na prilici da budemo zajedno u sobi i, još jednom, pokušamo postati bolji. Dane, tjedne i mjesece proveli smo slušajući jedni druge, skladajući i aranžirajući plodove tih jam sessiona s ​​velikom pažnjom i svrhom. Zvukovi, ritmovi, vibracije, riječi i melodije su nas oduševile. Žudimo da osvijetlimo svijet, da podižemo, povezujemo i zbližimo ljude. Svaka od pjesama na našem novom albumu je slika nas i odražava naš pogled na svemir. Ovo je naša životna misija. Radimo, fokusiramo se i pripremamo, da kada dođe najveći val, da smo spremni ga zajahati. Ocean nam je dao snažan val i ovaj album je vožnja koja je suma naših života. Hvala vam na slušanju, nadamo se da ćete uživati“, poručuju RHCP.

Ovo ljeto, Red Hot Chili Peppers će krenuti na prvi dio turneje kojom će promovirati  ”Unlimited Love” i nesumnjivo okupiti novu, mlađu vojsku obožavatelja, a na njoj će im se pridružiti zvučna gostujuća imena – Anderson.Paak & The Free Nationals, A$AP Rocky, Beck, HAIM, King Princess, St. Vincent, The Strokes, i Thundercat.