Za pjesmu “I’m Afraid The Bird Will Die” J.R. Augusta snimljen visokobudžetni kratki film
8. veljače 2022.
Music Box (10917 Članci)
Podijeli

Za pjesmu “I’m Afraid The Bird Will Die” J.R. Augusta snimljen visokobudžetni kratki film

“I’m Afraid The Bird Will Die” kratkometražni je film za istoimenu pjesmu višestrukog dobitnika nagrade Porin i kantautora svjetskog kalibra, J.R. Augusta.

Pjesma je službeno objavljena na njegovom albumu “Murky Waters (The EP Collection)”. Režiju, scenarij i fotografiju ovog sjajnog visokobudžetnog ostvarenja potpisuje Stefan Đorđević, jedan od najtalentiranijih redatelja u regiji nagrađivan na festivalima u Sarajevu, Zagrebu, Locarnu i Beogradu.

Priču o snimanju kratkometražnog filma za pjesmu “I’m Afraid The Bird Will Die” J.R. August i Stefan Đorđević započeli su još davne 2016. godine, ali ga je Stefan, zajedno sa svojom izvanrednom ekipom, u produkciji francuske produkcijske kuće Eddy Production te koprodukciji srpske Servia Films, snimio prošle godine. Film govori o izoliranoj ženskoj komuni koja djevojčicu priprema za ritualnu ceremoniju  sazrijevanja. Zbunjena očekivanjima koja treba ispuniti, djevojčica bježi s dječakom koji joj se sviđa.

“Zamislio sam ovaj film kao vizuelan doživljaj i želeo sam da istaknem atmosfere u kojima se komune nalaze. Prisutno je blato i tama, i poezija koja dolazi iz boja prekinutog detinjstva. Ali detinjstvo se ne može završiti kada neko kaže da je gotovo. Detinjstvo se završava kada mašta iščezne”rekao je redatelj filma koji trenutno radi na razvoju debitanskog dugometražnog filma “Vetre pričaj sa mnom”.

J.R. August je presretan što se nakon dugo vremena sve uspjelo realizirati: “Iznimno mi je drago što me sudbina spojila sa Stefanom jer smatram da je jedan od najtalentiranijih filmaša u našoj regiji. Projekt je od početka zamišljen kao nešto što nije i ne smije izgledati ‘jeftino’, a zbog toga što sreća prati odvažne smo na kraju i uspjeli.”

Izuzetnu kvalitetu ove glazbeno-filmske priče prepoznao je i Francuski centar za film i pokretne slike (CNC) koji je produkcijskim kućama dodijelio financijska sredstva kako bi projekt zaživio. Film je sniman u Srbiji, u kraškom području između Lazarevog kanjona i rijeke Dubašnice, u blizini Zlota. Snimanje je trajalo tri dana, s malom, ali posvećenom i talentiranom ekipom koju su predvodili mladi Jana Nikčević i Đorđe Davidović.

Foto: Stefan Đorđević