Zagrebački Šank?! vraća se na pozornicu kluba Boogaloo
13. veljače 2022.
Music Box (10920 Članci)
Podijeli

Zagrebački Šank?! vraća se na pozornicu kluba Boogaloo

Zagrebački bend Šank?! ponovno se penje na pozornicu Boogaloo-a!

Kada su se pred jako vruće ljeto 2010. njih četvorica našli u prostoriji za probe, shvativši da nitko nije ”skinuo” dogovorene obrade novog vala, i počeli raditi na prvim autorskim pjesmama „Za kvart“ i „Grad je naš“ nitko nije mogao ni zamisliti da će sljedećih 12 godina još uvijek biti u istom sastavu jači nego ikad prije i da će imati 5 albuma i live DVD. Imali su puno planova i ideja kako obilježiti prvih 10 godina postojanja ovog bratstva, ali je život nekad nepredvidljiv. Tko bi rekao da će nas zakačiti pandemija koja će poremetiti naše živote… Otkazali su rođendanski koncert i čekali. Sada, gotovo 2 godine kasnije, napokon su spremni vratiti se tamo gdje je sve počelo.

Zagrebački klub Boogaloo je kultno koncertno mjesto gdje je između ostalog i njihova koncertna priča počela. Prvi Šankov koncert bio je upravu u klubu Boogaloo u sklopu festivala „Punk Protiv Pedofilije“. Nažalost to je bio ujedno i zadnji zagrebački koncert njihovih velikih uzora KUD Idijota, ali Šankerima je u tom trenutku srce bilo puno, a ponosni su i danas što je prvi koncert bio baš s tim legendama. Nakon toga je bilo puno svirki s raznim uzorima poput Cock Sparrer, Dropkick Murphys, Perkele, itd.

„Stvarno smo ponosni na zadnjih, sad već 12 godina i na svemu kaj ste nam prije svega VI omogućili. Nažalost, zbog raznih mjera, koncert neće biti veličine i ideje kakvim smo ga idejno zamislili, ali obećavamo show, pivu, zajebanciju, pank rock te našu najveću zahvalnost i naklon. Nadamo se da se vidimo na ovom tulumu pa da zatvorimo jedno poglavlje i započnemo novo. Više informacija o gostima, pretprodaji karata i slično u nadolazećim danima.

Foto: Roberto Pavić