Uzdanica domaćeg indie rocka, bend Rodeo, objavio četvrti singl “Eugene”
21. veljače 2022.
Music Box (10956 Članci)
Podijeli

Uzdanica domaćeg indie rocka, bend Rodeo, objavio četvrti singl “Eugene”

Uzdanica domaćeg indie rocka, bend Rodeo, predstavlja četvrti singl „Eugene” i njemu pripadajući videospot, u kojem gostuje vokalist Patrik Lovrek. Pjesma je smještena usred sinematične priče o dvije suprotnosti koje se sukobljavaju i upotpunjena bogatom simbolikom spota te nas stavlja na korak do njihovog debi albuma.

Novi singl donosi posljednji dio trilogije o maski koja je pokrenula radnju u „Imperatoru” i oslobodila sanjare u „No cigar”. Sukob nevinog i neiskvarenog s ukaljanim i mračnim vjerodostojno se ocrtava kroz Romanin meki i Patrikov dominantni vokal.

„Eugene” se poigrava elementima amerikane, shoegazea i dream popa kroz prizmu indie rocka, neočekivano ostavljajući suosjećanje za svaku borbu koja se ikad odigrala unutar nas samih.

“Eugene, kojeg glumi gostujući vokalist Patrik Lovrek, u spotu je predstavljen usred svog destruktivnog pohoda, a u tome mu se suprotstavlja Romana Pavliša, RO. Svako stablo veće od uobičajenog njemu postaje prijetnja, a prijetnju se siječe u korijenu. Ona se ruši kako ne bi postala prevelika za oštricu njegove sjekire. Njegov strah je destruktivan, poguban za zbroj i opasan za njegov pohod.” – objašnjava RODEO.

Singl je snimio Dražen Gavrilović u studiju Pod.room, mix je odradio Marin Hraščanec u studiju Intek Music, a master potpisuje Pavle Miholjević. Videospot je djelo Dinka Šimca (Beyond Pines Film), Melanie Krog pomogla je prilikom snimanja i s rasvjetom, a scenarij su osmislili Dinko Šimac i bend.

RODEO su Romana Pavliša (vokal), Dejan Halusek (bas gitara, gitara), Marko Kuhar (bubanj, perkusije), Luka Osrečak (gitara) i Hrvoje Štefanić (trombon).

Foto: Dinko Šimac