“Dvorišta” se vraćaju na 3 zagrebačke lokacije i šalju poruku optimizma
13. srpnja 2021.
Music Box (10918 Članci)
Podijeli

“Dvorišta” se vraćaju na 3 zagrebačke lokacije i šalju poruku optimizma

“Dvorišta”, ta omiljena, međunarodno prepoznata i nagrađivana kulturno-turistička manifestacija grada Zagreba, od ovog petka 16.7., idućih 10 dana sve do nedjelje 25.7., doživjet će novo, sedmo izdanje!

Projekt koji je „izrastao“ iz Gornjeg grada – njegovih lokaliteta, tema, priča i tradicija, od prvog uprizorenja svojim je jedinstvenim konceptom i kreativnim pristupom osvojio ne samo pozornost javnosti, nego i srca brojnih posjetitelja – i Zagrepčana i gostiju sa svih strana Hrvatske i svijeta.

Jedan od najvećih južnokorejskih portala Naver proglasio je upravo „DVORIŠTA“ „daleko najboljim iskustvom u Zagrebu“, a britanski BBC TRAVEL posvetio mu je cijelu jednu emisiju. „Pravo urbano cool događanje s dušom“ i „Projekt kakav Zagreb još nije imao“ samo su neki od superlativa koji su otpočetka pratili „DVORIŠTA“, a uspjeh manifestacije potvrdile su i dvije prestižne nagrade osvojene za najkreativniji i najinovativniji projekt u hrvatskom turizmu.

Lokalitet Gornjeg grada, nažalost, značajno je stradao u razornom potresu, zbog čega manifestacija, uz pandemiju, prošle godine nije održana. Međutim, unatoč takvoj situaciji i ograničenom broju dostupnih dvorišta, ovogodišnjim održavanjem, „DVORIŠTA“ žele poslati poruku optimizma – da je Gornji grad i dalje živi prostor na kojemu život, unatoč svemu, nije stao. Jer, „svako dvorište ima svoju priču“, a i potres i pandemija, nadamo se što prije, postat će još „samo“ neka nova sjećanja i neke nove priče…

Ovogodišnja „DVORIŠTA“, stoga, simbolično otvaraju svoja vrata na tri trenutačno dostupne lokacije: u svima dobro poznatom dvorištu palače Balbi na adresi Demetrova 11, te na dvije lokacije premijerno predstavljene na zadnjim „DVORIŠTIMA“ 2019. godine – u prednjem atriju i u stražnjem dvorištu Narodnoga doma HAZU na adresama Opatička 18 i Dvoranski prečac 1.

„DVORIŠTA“ će kroz 10 dana – svakog dana od 18 do 24 sata, svojim posjetiteljima ponovno pružiti mogućnost da zavire iza fasada gornjogradskih palača i uživaju barem u dijelu njihove jedinstvene ljepote.

Doživljaj „DVORIŠTA“ kao i svake godine bit će obogaćen ambijentalnim uređenjem i mjestima za boravak, prigodnom ugostiteljskom ponudom te biranim, intimnim akustičnim glazbenim programima po kojima su „DVORIŠTA“, među ostalim, također postala i poznata i prepoznata, pružajući priliku nizu mladih, nadarenih, a sad već afirmiranih glazbenika prve korake u karijeri.

Ulaz u sva dvorišta tijekom trajanja manifestacije bit će slobodan uz pridržavanje propisanih epidemioloških pravila i mjera.