Hladno pivo s 35 koncerata slavi 35 godina
25. veljače 2022.
Music Box (10918 Članci)
Podijeli

Hladno pivo s 35 koncerata slavi 35 godina

Hladno Pivo, jedan od naših najvećih rock bendova, proslavit će 35 godina rada turnejom od 35 koncerata kroz cijelu 2022. godinu! Kombinacija velikih samostalnih koncerata i festivala te klupskih svirki diljem regije i inozemstva čine proslavu velike obljetnice u kojoj će se bend svirati najveće hitovi iz svih faza karijere.

Poznato je prvih 13 datuma:
25.02. Samobor
25.03. Munchen
01.04. Požarevac
08.04. Rijeka
30.04. Smederevska Palanka
20.05. Zagreb – Zagreb Beer Fest @ Trg dr. Franje Tuđmana
28.05. Banja Luka
02.06. Beograd
03.06. Beograd
10.06. Trebinje
11.06. Pula
27.07. Novi Travnik
30.07. Prijedor

Kad su u svibnju 1988. odsvirali svoj prvi koncert u Kumrovcu malo tko je mogao pretpostaviti da će Hladno Pivo postati jedan od najvećih i najvažnijih hrvatskih bendova, niti da će trajati impresivnih 35 godina. Kroz svo ovo vrijeme banda iz Gajnica uspjela je progurati punk rock na vrhove top lista, iskrojiti glazbenu povijest kompletne regije i jedan underground zvuk izvući iz klubova u dvorane i na stadione. Za mnoge grupe nedostižnu obljetnicu obilježit će serijom koncerata na kojima će okupiti fanove s početka priče, ali i jednako jake fanove koji su rođeni puno kasnije.

Jurnjavu kroz 35 impresivnih godina Hladnog Piva obilježavaju neke od najvažnijih pjesmama s albuma poput kultnog debija “Džinovski”, “G.A.D.”, “Desetka” ili “Knjiga žalbe” i “Svijet glamura”. To znači da će se na koncertima moći čuti “Fur immer punk”, “Zimmer frei”, “Trening za umiranje”, “Sarma”, “Politika”, “Šank”, “Pjevajte nešto ljubavno”, “Svijet glamura”, “Teško je ful biti kul”, “Šamar”, “Ezoterija”, “Soundtrack za život”, “Superman”, “Nije sve tako sivo”, “Konobar”, “Samo za taj osjećaj”, ”Mojoj majici”, ”Fotoaparat”, ”Ne volim te”, ”Vjeruj u mene”, ”Carstvo pasea”, ”Ljetni hit”, ”Na ovim prostorima”, ”Bačkizagre stuhpa šeja”, ”Trening za umiranje”, kao i novijih “Kišna nedjelja” ili “Carpe Diem”.

Velika obljetnička serija koncerata podrazumijeva i okupljanje nekoliko generacija fanova Hladnog Piva, jednog od najvažnijih bendova kompletne regije. Novi set koncertnih datuma bit će poznat uskoro.

Foto: Vedran Levi