Etno velikani Kries vraćaju se zagrebački Boogaloo!
3. ožujka 2022.
Music Box (11095 Članci)
Podijeli

Etno velikani Kries vraćaju se zagrebački Boogaloo!

Kries je sastav koji nadahnuće pronalazi u melodijama i tekstovima tradicijskih pjesama u slavenskoj mitologiji, uz dinarski ritam i zvukove mediteranskih glazbala.

Dosadašnjim djelovanjem Kries je prisvojio epitet najatraktivnijeg aktivnog predstavnika world music scene s ovih prostora. Njihove pjesme pronašle su svoje mjesto u eterima radijskih postaja diljem svijeta kao i na međunarodnim kompilacijama toga žanra.

Osim studijskih albuma bend je napravio i glazbu za film “Konjanik”, redatelja Branka Ivande, za koju su dobili i diskografsku nagradu “Porin” 2005. godine u kategoriji najboljeg albuma originalne glazbe za kazalište, film i televiziju. Također su radili i glazbu za dvije kazališne predstave: “Glasi iz planina” i “Potjeh”, te glazbu za promotivni film Hrvatskih autocesta. Etno-alternativni zvuk i pjesme koje stvaraju odveli su ih van granica regije. Nastupili su i na velikim prestižnim međunarodnim festivalima, među kojima je i Sziget festival. U 2022. spremaju novu veliku turneju i materijal koji će se naći na njihovom novom albumu.

Prvi koncert velike turneje je u klubu Boogaloo u Zagrebu u kojemu su već ranije nastupili i ostavili nevjerojatan dojam na publiku. Koncert je na rasporedu 8. travnja, a ulaznice su u prodaji u sustavu Entrio.hr.

Foto: Karla Matulina