Rammstein pjesmom “Zeit” najavili novi album!
10. ožujka 2022.
Music Box (11096 Članci)
Podijeli

Rammstein pjesmom “Zeit” najavili novi album!

Ikone metal glazbe Rammstein uz najnoviji singl „Zeit” najavljuju istoimeni novi album.

Osmo po redu studijsko izdanje njemačkih industrial titana, očekuje se već u travnju, a dolazi točno tri godine nakon multiplatinastog albuma objavljenog 2019. godine koji je, iako bez službenog naslova, odmah zasjeo na prva mjesta čak 14 internacionalnih glazbenih ljestvica. Upravo predstavljena naslovna pjesma, moćna balada „Zeit“ stigla je uz svjetsku premijeru pratećeg spota.

Jedan od globalno najpoznatijih njemačkih bendova svih vremena kojeg čine Till Lindemann (vokal), Paul Landers (gitara), Richard Z. Kruspe (gitara), Flake (klavijature), Oliver Riedel (bass) i Christoph Schneider (bubnjevi) protekle dvije godine proveli su stvarajući jedanaest novih pjesmama koja će se naći na iščekivanom izdanju.

I ovoga puta procesu stvaranja doprinio je berlinski Olsen Involtini, a pjesme su u finalnom izdanju nastale u glazbenom studiju La Fabrique Studios u St. Rémy de Provence u Francuskoj. Za poseban vizualni identitet naslovnice izdanja zaslužan je kanadski glazbenik i fotograf Bryan Adams koji je članove benda fotografirao na stepenicama povijesne berlinske građevine Trudelturm.

Eponimni prvi singl albuma od danas je, uz otkrivanje na digitalnim glazbenim platforma, dostupan i na posebnom crnom vinilu ili u CD formatu, a fanovima diljem svijeta otkriven je uz live premijeru filmičnog pratećeg spota Roberta Gwisdeka.

Pjesma vođena upečatljivim vokalom Tila Lindemanna progovara o prolaznosti, smrtnosti i onim dragocjenim kratkotrajnim savršenim trenucima istinske sreće.
„Vrijeme, molim te stani, stani“, pjeva Lindemann i zaključuje kako bismo svi trebali znati za „prekrasni savršen trenutak“. Uz malu pauzu koju ostavljaju za razmisliti o vremenu i savršenim trenutcima, bend otkriva još dvije verzije singla, od koji je jedna u neoklasičnom aranžmanu Grammyjem nominiranog islandskog multiinstrumentalista Ólafura Arnaldasa, dok je druga verzija pjesmu obgrlila elektro ritmovima remixa Robota Kocha.

U karijeri dugoj gotovo 30 godina Rammstein su prodali više od 20 milijuna albuma diljem svijeta te su poznati i po uvijek pomno osmišljenim vrhunskim koncertnim spektaklima. Podsjetimo, najavljena stadionska turneja morala je biti odgođena zbog pandemije (što je bend iskoristio za stvaranje nove glazbe), a sada – uz otvorene prednarudžbe (https://rammstein.lnk.to/Zeit) za novi album i kada se bliži i povratak na velike pozornice, zaključak je samo jedan – ovo će biti važna godina za Rammstein!

Foto: Jens Koch