IZVJEŠĆE/FOTO: Otvorenje 6. Ultra Europea prošlo iznad svih očekivanja!
7. srpnja 2018.
Music Box (7291 Članci)
Podijeli

IZVJEŠĆE/FOTO: Otvorenje 6. Ultra Europea prošlo iznad svih očekivanja!

Otvorenje prvog dana Ultra Europe festivala prošlo je iznad svih očekivanja. Na čak četiri pozornice (Main Stage, Resistance, Afterburner, UMF Radio) nastupilo je više od 30 svjetski poznatih DJ-a.

Za one koji žele partijati, a ne bi htjeli biti mamurni, nego spremni za nastavak Ultre, službeno piće festivala je svojim potrošačima uz maksimalno uživanje u omiljenoj glazbi ponudilo opciju 0.0. – bezalkoholno pivo koje može nadopuniti zabavu na svim većim događajima baš kao što je Ultra. Bilo je tu još nekih simpatičnih promotivnih ponuda koje su samo bile višnja na vrhu šlaga.

Najzanimljiviji stage svakako je ‘Main Stage’ koji se nalazi unutar stadiona te koji je i ove godine privukao najzvučnija imena svjetske elektroničke scene. Party je započeo DJ Avadox setom koji je startao u 19h, nakon njega na red je došao hrvatsko-slovenski duo Vanillaz koji su oduševili razuzdane partijanere jer su briljantnim nastupom podignuli atmosferu do usijanja. Samim time Hrvatska je dobila prvog DJ-a koji je nastupao na Ultra Main Stageu, a njegovo ime je Marko Bucić. Nakon nekoliko godina odlične regionalne scene, Vanillazi su oduševili partijanere iz svih krajeva svijeta.

Zatim su na scenu stupila najpoznatija imena Ultre, poput Afrojacka koji je svojim hitovima poput “Turn Up The Speakers” rasplesao publiku uz spektakularne svjetlosne efekte. Sljedeći su nastupili Axwell & Ingrosso, bivši članovi Swedish House Mafije (zanimljivo kako preostali dio trija, Steve Angello, nastupa danas na Main Stageu). Čak se priča da bi Swedish House Mafija mogli stati i na vruću splitsku pozornicu, no vjerujemo kako je to bio samo projekt za Miami. Francuski DJ Snake nastupio je nakon švedskog dvojca te je u to vrijeme cijeli stadion već bio popunjen očekujući dolazak vladara progresivne elektroničke glazbe, Erica Prydza. On je dobio čast zatvoriti prvi dan Ultra Europe festivala i samim time laserskim showom partijanerima je stvorio noć za pamćenje. Ultra ludnica se nastavlja danas po rasporedu, no zanimljiva je informacija da Hrvatska nastupa u 20h protiv Rusije u četvrtfinalu svjetskog prvenstva, pa se tako, ako prođemo u polufinale, u Splitu očekuje potres i još veći spektakl! Možemo samo zamisliti!

Autor: Petar Jakobović

Foto: Noa Barić