Umro Oscarom nagrađeni glumac William Hurt
13. ožujka 2022.
Music Box (10917 Članci)
Podijeli

Umro Oscarom nagrađeni glumac William Hurt

Popularni hollywoodski glumac William Hurt preminuo je u 71. godini života, a vijest je potvrdio njegov sin Will.

“S velikom tugom javljam da obitelj Hurt tuguje zbog smrti Williama Hurta, voljenog oca i Oscarom nagrađenom glumca, koji nas je napustio 13. ožujka, jedan tjedan prije 72. rođendana. Umro je spokojno, u krugu obitelji i prirodnom smrću. Obitelj moli za privatnost u ovim trenucima”, napisao je.

William Hurt je tri puta nominiran za Oscara u kategoriji za najboljeg glumca i to sredinom osamdesetih. U pitanju su filmovi “Poljubac žene pauka”, “Djeca manjeg boga” i “TV vijesti””. Za prvi je i dobio Oscara. Debitirao je 1980. godine u trileru “Izmijenjena stanja” koji mu je donio nominaciju za Zlatni globus. Godine 2005. nominiran je po četvrti put za Oscara i to zahvaljujući ulozi u filmu “Povijest nasilja”.

Rođen je 20. ožujka 1950. godine u Washingtonu. Studirao je teologiju na Tufts Universityju, ali se ipak posvetio glumi te se pridružio dramskom odsjeku Julliard Schoola gdje je proveo četiri godine zajedno s drugim velikanima poput Robina Williamsa i Christophera Reevea.

William Hurt ostvario je zapažene uloge i u filmovima: “Dim”, “Svjedok”, “Slučajni turist”, “U divljini”, “Tjelesna strast” i “Izgubljeni u svemiru”.

Foto: YouTube Screenshot