Iznenada preminuo bubnjar Foo Fightersa, Taylor Hawkins
26. ožujka 2022.
Music Box (11099 Članci)
Podijeli

Iznenada preminuo bubnjar Foo Fightersa, Taylor Hawkins

Foo Fightersi su bili u Bogoti u Kolumbiji pred kraj južnoameričke turneje, a onda je u petak navečer cijeli svijet šokirala vijest kako je u 51. godini života preminuo bubnjar benda Taylor Hawkins.

“Shrvani smo tragičnim i preranim gubitkom našeg voljenog Taylora Hawkinsa. Njegov glazbeni duh i zarazni smijeh zauvijek će živjeti s nama. Naša srca su uz njegovu suprugu, djecu i obitelj te molimo da se njihova privatnost tretira s najvećim poštovanjem u ovom nezamislivo teškom vremenu”, objavio je bend na društvenim mrežama.

Hawkins se pridružio Foo Fightersima nakon što je bend završio svoj album “The Color and the Shape” iz 1997. Prije svog mandata u Foo Fightersu, Hawkins je svirao bubnjeve za Alanis Morissette oko izdanja “Jagged Little Pill”. Hawkinsov najnoviji rad uključivao je prošlogodišnji “Medicine at Midnight”, projekt obrada Bee Geesa, i horor film Foo Fightersa, “Studio 666″. Hawkins je imao i svoj solo projekt, Taylor Hawkins i Coattail Riders. Bend je objavio svoj prvi album 2006., a posljednji j”Get the Money” 2019. “The Birds of Satan”, jedan od njegovih drugih bendova, objavio je svoj istoimeni album 2014. godine.

Hawkinsa je Paul McCartney s Foo Fightersom prošle godine uveo u Rock and Roll Hall of Fame. Bend je trebao nastupiti na dodjeli Grammyja 3. travnja, a turneju po Sjevernoj Americi trebali su započeti u svibnju.

Izvor: Pitchfork

Foto: Samir Cerić Kovačević