Bruce Dickinson s novim solo albumom dolazi u Zagreb
7. studenoga 2023.
Music Box (10954 Članci)
Podijeli

Bruce Dickinson s novim solo albumom dolazi u Zagreb

“The Mandrake Project” ujedno je i novi, sedmi po redu, solo album frontmena Iron Maidena, Brucea Dickisona čiji će najavni singl „Afterglow of Ragnarok“ biti objavljen 1. prosinca.

Deluxe 7” vinilno izdanje sadržavat će na B strani Dickinsonovu originalnu demo verziju pjesme „If Eternity Should Fall“, kao i osam uvodnih stranica stripa The Mandrake Project. Objavljeni su i datumi europske turneje koja počinje u svibnju 2024. u Velikoj Britaniji u Glasgowu, a završava u srpnju u Turskoj. Hrvatska je uključena u ovu turneju, tako će nas The Mandrake Project posjetiti 13. srpnja, a zasvirat će u zagrebačkoj Hali. Uz Brucea Dickinsona za mikrofonom bend će uključivati Roy Z-ja na gitari, Davea Morenoa za bubnjevima, Tanya O’Callaghan svirat će bas gitaru, a za klavijaturama nalazit će se Mistheria.

Više detalja o samom stripu bit će predstavljeno 30. prosinca na brazilskom CCXP23 comic-conu. Za sada se zna kako je The Mandrake Project mračna priča za odrasle koja govori o moći, iskorištavanju i borbi za identitetom, a postavljena je u pozadini oko znanstvenog i okultnog genija. Osmišljen je od strane Brucea Dickinsona, Tony Lee je napravio scenarij, a za ilustracije je zadužen Staz Johnson iz Z2 Comicsa. Serijal će sadržavati dvanaest epizoda u tri strip izdanja koja će se naći u prodaji tijekom 2024.

“Ovaj album je bio vrlo osobno putovanje za mene i iznimno sam ponosan na njega. Roy Z i ja smo ga godinama planirali, pisali i snimali i jako sam uzbuđen što će ga ljudi konačno čuti. Još sam uzbuđeniji zbog mogućnosti da krenem na put s ovim nevjerojatnim bendom kojeg smo okupili kako bismo mogli oživjeti album. Planiramo održati što više koncerata na što više mjesta i za što više ljudi! Bilo je važno prvom pjesmom odrediti ton projekta. Kao što i priliči naslovu, to je teška pjesma i ima riff koji je pokreće, ali postoji i prava melodija u refrenu koja prikazuje svjetlo i sjenu ostatka albuma. A ono što The Mandrake Project je, bit će otkriveno uskoro“, izjavio je Bruce Dickinson.

Ulaznice za zagrebački koncert u prodaji su već od ovog petka, 10. studenog, a može ih se osigurati na svim prodajnima mjestima Eventima kao i putem online sustava www.eventim.hr.