“Bajaga – Nije loše biti čovek (Muzika za film Dušana Kovačevića)” od sada i na vinilu
2. travnja 2022.
Music Box (10094 Članci)
Podijeli

“Bajaga – Nije loše biti čovek (Muzika za film Dušana Kovačevića)” od sada i na vinilu

Soundtrack novog filma kultnog pisca i redatelja Dušana Kovačevića, “Nije loše biti čovek”, od danas je dostupan i na vinilu.

Glazbu za soundtrack radio je još jedan kultni umjetnik, Bajaga, i to na Dušanove tekstove. Soundtrack nam donosi jedanaest skladbi uz jedan bonus track. Uz Bajagu se kao skladatelji pojavljuju i Vladimir Marković (“Žal”) te Aleksandar Lokner (“Inspektor Jablan”). Album otvara duet glumačkog para Lene Kovačević i Gordana Kičića, “Lepe laži”, nakon kojeg slijedi Gordanova solo izvedba pjesme “Ruža” te dvije Lenine pjesme: “Žal” i “San”. Službeni spot za duet Lene i Gordana već je ranije objavljen, a dostupna su i tri lyrics videa te visual videa za preostale instrumentalne skladbe na albumu, uključujući i dvije verzije glavne teme filma.

Podsjetimo samo na neke od hit naslova iza kojih stoji kultni Dušan Kovačević – “Ko to tamo peva”“Maratonci trče počasni krug”“Balkanski špijun”“Profesionalac”. Kada bi uz Bajagino ime dodali njegove hit naslove, onda je zapravo suradnja Dušana i njega bila itekako logičan izbor. Pravi maratonci regionalne umjetničke scene. Film je rađen na temelju kazališne predstave “Kumovi”, a premijeru je imao u prosincu prošle godine kada je soundtrack objavljen na streaming servisima i CD-u.

Bajagin soundtrack filma Dušana Kovačevića “Nije loše biti čovek” možete kupiti od sada na vinilu po cijeni od 169 kuna i to na svim prodajnim mjestima Croatia Recordsa te u webshopu. U prodaji je i CD verzija po cijeni od 89 kuna.