Svemirko, Who See, Buč Kesidi i Kristijan Molnar neka od imena novog Outhide festivala
14. svibnja 2019.
Music Box (10959 Članci)
Podijeli

Svemirko, Who See, Buč Kesidi i Kristijan Molnar neka od imena novog Outhide festivala

Četvrti po redu festival glazbe i umjetnosti – Outhide, održat će se 26. i 27. srpnja u Zaječaru u Park-šumi Kraljevica.

I ove godine organizatori su pripremili glazbeni program na tri pozornice, publika će uživati u nastupima vodećih imena domaće elektronske glazbene scene, ljubitelji live performansa moći će da čuju popularne izvođače iz čitave regije, a program nudi i brojna zanimljiva izvođenja mladih, neafirmiranih umjetnika, za koje će uskoro biti otvoren službeni natječaj (informacije pratite na web stranici). Za sada su objavljeni izvođači Kristijan Molnar, Svemirko, Who See, Buč Kesidi, Coeus, Felver, Killo Killo, ali organizatori kažu da iznenađenja tek slijede.

Sama tematika ovogodišnjeg izdanja festivala je – misticizam istočne Srbije.

Prije samog događaja su u planu brojne aktivnosti u promotivnom razdoblju, kao i prateće aktivnosti u tjednu prije glazbenog dijela festivala. Neće izostati ni graffiti zona u skladu s dugogodišnjom grafiterskom tradicijom Zaječara, kao ni gastronomska manifestacija za hedoniste. Pravo osvježenje bit će i dječji program za roditelje i najmlađe posetitelje. Outhide Festić je nastao u suradnji s Dječjim Centrom i drugim organizacijama i pojedincima koji svoju kreativnu energiju dijele s najmlađima. Ovim organizatori žele pokazati da je festival namijenjen svim generacijama, a posebno vodi računa o tome da budući  bubnjari, balerine, recitatori, plesači i glumci (koji će izvoditi svoje točke u predivnom dvorištu Dječjeg Centra) vide smisao u zajedništvu i druženju.

Ono što organizatori posebno naglašavaju je da je za posjetitelje i ove godine osiguran besplatan kamp među četinarima na Kraljevici. Nije zgoreg naglasiti da ovo izletište, koje se nalazi u samom Zaječaru, ukrašavaju Vešala – spomenik Vladimira Veličkovića, borcima palim u NOR- u i žrtvama fašističkog režima.

Festival organizira Timočki Omladinski Centar u saradnji s drugim organizacijama na teritoriju grada Zaječara.