Kries ovog tjedna iz kluba Boogaloo započinje novu turneju
5. travnja 2022.
Music Box (11091 Članci)
Podijeli

Kries ovog tjedna iz kluba Boogaloo započinje novu turneju

Najveća hrvatska world music atrakcija Kries ovog se petka, 8. travnja vraća u Zagreb, točnije u veliku dvoranu kluba Boogaloo gdje će započeti svoju novu turneju.

Izuzetno poseban glazbeni sastav nadahnuće pronalazi u melodijama i tekstovima tradicijskih pjesama u slavenskoj mitologiji, uz dinarski ritam i zvukove mediteranskih glazbala. Dosadašnjim djelovanjem Kries je prisvojio epitet najatraktivnijeg aktivnog predstavnika world music scene s ovih prostora. Njihove pjesme pronašle su svoje mjesto u eterima radijskih postaja diljem svijeta kao i na međunarodnim cd kompilacijama toga žanra. Osim studijskih albuma bend je napravio i glazbu za film “Konjanik”, redatelja Branka Ivande, za koju su dobili diskografsku nagradu “Porin” 2005. godine u kategoriji najboljeg albuma originalne glazbe za kazalište, film i televiziju. Također su radili i glazbu za dvije kazališne predstave: “Glasi iz planina” i “Potjeh”, te glazbu za promotivni film Hrvatskih autocesta. Etno-alternativni zvuk i pjesme koje stvaraju odveli su ih van granica regije. Nastupili su i na velikim prestižnim međunarodnim festivalima, među kojima je i Sziget festival. U 2022. spremaju novu veliku turneju i materijal koji će se naći na njihovom novom izdanju.

Ulaznice za koncert u Boogaloou dostupne su putem sustava Entrio po cijeni od 70 kn dok će na dan koncerta iznositi 90 kn.

Foto: Nikola Knežević