Najavljeno je jubilarno deseto izdanje TAM TAM Music Festivala
9. travnja 2022.
Music Box (10920 Članci)
Podijeli

Najavljeno je jubilarno deseto izdanje TAM TAM Music Festivala

TAM TAM Music Festival, jedan od najboljih malih festivala u regiji, ove godine slavi desetu godinu održavanja. Ove godine, osim domaćih i regionalnih bendova, stižu britansko-bahreinski bend Flamingods te Nizozemci The Ballet Bombs

Organizatori TAM TAM Music Festivala najavili su prva imena ovogodišnjeg glazbenog programa, od kojih se ističu britansko-bahreinski bend Flamingods te nizozemci The Ballet Bombs. TAM TAM je poznat kao mjesto gdje se može čuti najbolje od alternativne i nezavisne glazbe u Hrvatskoj i regiji, a ove godine za desetu jubilarnu godišnjicu od domaćih i regionalih glazbenika sviraju Sara Renar, KOIKOI, Nina Bulatovix, LELEE i Truth≠Tribe. Cjelokupni line-up će biti poznat u lipnju.

Ove godine festival se održava nešto ranije nego inače, tako se program i kamp otvaraju već u subotu 9. srpnja dok je zatvaranje festivala zakazano za nedjelju 17. srpnja. Cijena za 9 dana festivalskog programa i kampa je 450 kuna, a ulaznice su dostupne putem stranice ENTRIO.

Veliko nam je zadovoljstvo i čast pozvati ljude da s nama proslave desetu godišnjicu TAM TAM Music Festivala. Prve godine festivala 2012., s obzirom na to da nismo imali financijskih sredstava da naručimo klasičnu pozornicu, pozornica na kojoj su se održavali koncerti u Sućurju bila je sastavljena od dva spojena TAM kamiona, pa se naziv festivala nametnuo sam po sebi – TAM TAM.” izjavio je Juraj Vujnović iz udruge Pelišnjak koja je organizator festivala.

U devet godina na TAM TAM Festivalu je nastupilo više od 70 izvođača, koji su u Sućuraj stizali iz Hrvatske, Srbije, Bosne i Hercegovine, Slovenije, ali i Francuske te Belgije. Festival se zbog pandemije nije održao 2020. godine, no već 2021. se ponovno održava te biva jednim od rijetkih festivala organiziranim to ljeto. Unatoč ograničenjima, na festivalu je 2021 bilo 700 posjetitelja.

Do sada su najavljeni Flamingods, The Ballet Bombs, KOIKOI, Sara Renar, LELEE, Truth≠Tribe i Nina Bulatovix, a organizatori pozivaju sve zainteresirane da prate njihove društvene mreže za nove najave.

TAM TAM je tradicionalno podijeljen na dva dijela. Glavni dio festivala se odvija 15.7 i 16.7. na nogometnom igralištu “Emil Slavić – Lenko”, ali kroz 9 dana festivala posjetitelje očekuje dodatni glazbeni program u kampu. Ove, kao i prethodnih godina, popratni program obogatit će brojne radionice. Organizatori napominju da je broj ulaznica ograničen zbog situacije s koronavirusom te da bi se ulaznice trebale kupiti online.