Mimika Orkestar u Vintage Industrial Baru ekskluzivno izvodi cijeli novi album
21. travnja 2022.
Music Box (10918 Članci)
Podijeli

Mimika Orkestar u Vintage Industrial Baru ekskluzivno izvodi cijeli novi album

Četvrtak, 5. svibnja zabilježite u svoje kalendare jer će suvremeni narativni scenski jazz world spektakl Mimika Orkestar u Vintage Industrial Baru u Zagrebu ekskluzivno izvesti cijeli novi album.

Orkestar postoji od 2010. godine (osnovan je u Londonu) te u Hrvatskoj djeluje od 2016. godine pod vodstvom skladatelja, saksofonista, sopca i dirigenta Maka Murtića. Orkestar je nastupio na mnogim prestižnim festivalima po Europi, a same autorske skladbe izvedene su i u SAD-u, Kini i Kanadi, te po cijeloj Europi. Na prethodnom albumu / suiti i živom nastupu program Mimika orkestra se bavio staroslavenskim vjerovanjima, mitovima, i legendama u pogrebnoj procesiji.

Orkestar trenutno nastupa s dva programa, sa zamišljenom mitskom pogrebnom ceremonijom usred Balkana, te s novijim programom koji se bavi mediteranskim bazenom, kulturama i civilizacijama, kao i svakodnevnim prezentacijama i ljudskim odnosima na zamisljenom otoku usred mora, sa beskonačnim maskenbalom u narativu. Glazba orkestra je svojevrsna kombinacija orkestralnog “third-stream” jazza, nasljedstva lokalnog folklora i progresivnog rocka. Teatralni pristup ansambla uz samu glazbu uvlači publiku u niz događaja i emocija.

Koncert u Vintageu na rasporedu je u četvrtak, 5. svibnja od 21 sat i 30 minuta, a ulaznice su u pretprodaji po cijeni od 60 kuna dok će na dan koncerta biti 80 kuna. Prodajna mjesta: VIB & Grif (Savska 160) / Dirty Old Shop (Tratinska 18) te online OVDJE.

MIMIKA ORKESTAR:
Maja Rivić – vokal
Marta Kolega – vokal, tekstovi na programu “Altur Mur”
Dunja Bahtijarević – vokal
Nika Bauman – flauta
Leo Beslać – flauta, sintisajzeri
Jelene Ilčić – oboa
Marko Lucijan Hraščanec – sopran saksofon, alt saksofon
Vojkan Jocić – tenor saksofon
Marko Gudelj – bariton saksofon
Zvonimir Bajević – truba
Valdemar Kušan – truba
Luka Žužić – trombon
Jurica Rukljić – ventil trombon, tuba
Joe Kaplowitz – tuba
Josip Šustić – el. gitara, klasična gitara
Viktor Slamnig – bas gitara
Nenad Kovačić – udaraljke
Mario Petrinjak – bubnjevi
Mak Murtić – dirigent, skladatelj, aranžer

Na ulazu u klub je potrebno pokazati digitalnu EU Covid potvrdu, ovlašteni rezultat negativnog antigenskog testa ne starijeg od 48h ili dokaz o preboljenju u zadnjih 6 mjeseci.

Foto: Nikola Knežević