Of Monsters and Men novim singlom “This Happiness” najavljuju EP izdanje “TÍU”
21. travnja 2022.
Music Box (11025 Članci)
Podijeli

Of Monsters and Men novim singlom “This Happiness” najavljuju EP izdanje “TÍU”

Of Monsters and Men su objavili novi singl „This Happiness”! Ovo je treća zasad objavljena pjesma islandskog indie folk/rock benda (nakon singlova „Visitor” i „Destroyer”) koja će se pronaći na njihovom EP-u „TÍU”, najavljenom za izlazak u prvoj polovici lipnja.

Zajedno s novim izdanjem izlazi i istoimeni dokumentarni film kojeg je režirao njihov prijatelj Dean DeBlois („Heima”, „Lilo & Stitch”, „How to Train Your Dragon”), a pratit će bend tijekom njihovog putovanja po rodnom Islandu.

Nakon što je njihova svjetska turneja prekinuta zbog pandemije, Of Monsters and Men su se odlučili za nešto drugačiji, intimniji tip nastupa: počeli su izvoditi svoje nove pjesme na islandskim lokacijama koje imaju posebno značenje za svu petoricu – slično kao što su uradili na svojoj prvoj turneji 10 godina ranije. Bez velikih pozornica, dvorana, razvikanih festivala ili goleme publike: sve se opet svelo na njih petero, baš kao što je bilo na početku.

„TÍU” će svjetsku premijeru doživjeti na Tribeca Film Festivalu u New Yorku, a bit će prikazan 9. lipnja kada će bend izvesti i nekoliko pjesama iz dokumentarca. Osim dokumentarca i novog singla, Of Monsters and Men sada imaju i posebno vinilno izdanje albuma „My Head Is An Animal” kojim se slavi deseta godinšjica izlaska hvaljenog debija. Obljetničko izdanje uključuje i dvije dosad neobjavljene pjesme, ali i live izvedbe nastale tijekom nastupa u Reykjaviku prošle jeseni.

Prednarudžbe za EP „TÍU” dostupne su OVDJE.

Foto: Meredith Truax