“Nema straha za nas” najavljuje “Brudet” koji je skuhala grupa Buđenje
23. travnja 2022.
Music Box (10919 Članci)
Podijeli

“Nema straha za nas” najavljuje “Brudet” koji je skuhala grupa Buđenje

Nakon singlova “Svađa” i “Veza nam je spora”, stiže novi singl iz kuhinje grupe Buđenje. Nova pjesma otvara i novo poglavlje Buđenja, odnosno vodi nas mirisom “Brudeta” ka novom albumu koji nosi predznak – “Velike ribe u pjesmama”.

Upravo tom zamisli vodili su se u bendu kuhajući “Brudet”, odnosno novi album koji se sastoji isključivo od dueta – kombinacije novih pjesama te starih u novim aranžmanima i preuređenih u duete.

“Nema straha za nas” ujedno obilježava i povratak Igora Ivanovića u Buđenje, uz iznimno zadovoljstvo benda da baš uz Igora, kao prvu ribu, kreću s najavnim singlom prema novom albumu i svirkama nakon dvije godine. “Četverogodišnji porodiljni dopust dođe gotovo kao jedan svjež i objektivan povratak korijenima i životni restart. Lijepo je nakon nove životne etape vratiti se iskonskoj ljubavi – glazbi i dugogodišnjem bendu Buđenju i to kroz vokalnu suradnju s prijateljem i frontmanom Darkom Bakićem kroz simboličnu pjesmu ‘Nema straha za nas’ koju je ovaj put vješto producentski uokvirio naš talentirani gitarist Vedran Baotić. Lijepo je ponovo biti dijelom svoje glazbene obitelji”, kaže Igor o povratku u bend.

“Pjesma ‘Nema straha za nas’ je napisana prije desetak godina i tada je vladao potpuno drugi set strahova nego što je danas uz covid i ratno stanje, al ako iskoristite prave riječi u pjesmi nekako se prikaže polivalentna za sve situacije”, navodi Darko Bakić, frontmen i gitarist Buđenja, ujedno autor glazbe i teksta novog singla, dok se za produkciju istog pobrinuo gitarist Vedran Baotić, koji je prvi puta producent većine novog albuma, i kako kaže Darko, odlično je to napravio.

Videospot za “Nema straha za nas” sniman je u Tvornici kulture, za videoprodukciju je zaslužna ekipa iz Izvan Fokusa, a koja je ideja iza samog spota objašnjava Bakić“Snimali smo u Tvornici, veliki je to prostor koji smo napravili kao studio. Htjeli smo imati jedan nepretenciozni svirački spot sa svim onim vintage elementima, pojačalima, hammondom… Po meni je to jedan spot koji u stvari nema neku specifičnu radnju nego je bend u prvom planu da pokaže sviračku energiju.”

Novi album ugledat će svjetlo dana početkom svibnja, a skoro nakon kušanja “Brudeta”, bend će održati i koncertnu promociju, i to u Splitu – tamo gdje su stali prije pandemije, te će 12. svibnja Splićane počastiti svirkom i druženjem u Baraci.

Foto: Filip Trezner