Dubioza kolektiv novom pjesmom “Bubrezi” najavljuje album “Agrikultura”
26. travnja 2022.
Music Box (11095 Članci)
Podijeli

Dubioza kolektiv novom pjesmom “Bubrezi” najavljuje album “Agrikultura”

Pjesma vrlo znakovitog naziva “Bubrezi” koja najavljuje novi album Dubioze kolektiv nastala je kao nuspojava pretjeranog konzumiranja društvenih mreža u protekle dvije godine. Pandemija je na svima ostavila traga, a bespuća interneta su ispočetka djelovala kao utješni bijeg od surove realnosti.

Dubioza kolektiv uvijek je u toku društvenih događanja pa pjesma „Bubrezi“ govori o toksičnosti koja stoji iza pažljivo programiranih algoritama koji imaju zadatak da nas što duže zadrže na mreži i da usput klikamo na različite marketinške ponude.

„Naše postojanje je u jednom periodu bilo u suženoj svijesti konzumiranja mreža uz kratke pauze da pojedemo ono što smo kliknuli i da nam neki od kurirskih dostavnih servisa to isporuči na vrata. Osim pritiska koji algoritmi prave na konzumenta, postoji i pritisak na kreatore sadržaja i tu je mehanizam još agresivniji i brutalniji. Ukoliko ne ubacuješ dovoljno sadržaja u vječito gladna usta algoritma – sve što si do tada napravio postaje nevažno i toneš u anonimnost na dno feeda gdje te niko više ne vidi. To primorava ljude da u očaju rade sve luđe i ekstremnije stvari ne bili dobili taj nesretni view ili like, a to je opasna zona i za kreatora i za konzumenta sadržaja.“ – objašnjavaju iz benda

Ako ste ovisni o internetu i socijalnim mrežama, “Bubrezi” imaju jako terapijsko djelovanje. Nakon što preslušate ovu pjesmu 2000 puta – vaš problem će jednostavno nestati.
Jer kako kaže stara narodna: klin se klinom izbija.

„Spot za pjesmu “Bubrezi” napravili smo u vertikalnom formatu jer smo htjeli da, intenzivnim korištenjem TikTok-a i Instagrama, foliramo da pripadamo mladoj generaciji, bez obzira što nam godišta na osobnim iskaznicama govore drugačije. Bolje snimati moderne TikTok spotove, nego ići na plastične operacije ili botox.“ – rekli su iz benda

Foto: Nikola Knežević