Sve za što su vam rekli da tako ne može, kod Rezervi je moguće!
29. travnja 2022.
Music Box (10588 Članci)
Podijeli

Sve za što su vam rekli da tako ne može, kod Rezervi je moguće!

Jedan od najpotentnijih hrvatskih rock bendova, tučepske Rezerve, predstavljaju novi singl „Sve u sol“ sa nadolazećeg studijskog albuma.

Pjesma je to o inatu, kako smo od njih  i očekivali, koja jasno apostrofira ljubav kao najmoćniju energiju. Tako i u ovoj priči, pred njom, zabrane i nepravda nemaju nikakve šanse! Iako je pjesma energijom mirna, pitka i radiofonična, jasno je da se Rezerve ne odriču svog punkerskog stava koji u refrenu poziva na romantičan bunt protiv „svega onog što ne može“ te stadionski glasno viju zastavu podrške za sve outsidere koji se prepoznaju u ovoj punk rock baladi.

Nakon kratke radne pauze, Rezerve se vraćaju u novu glazbenu utakmicu, istrčavaju na teren u nešto drugačijem sastavu, ali s istim žarom i entuzijazmom na koji smo od njih navikli. Tako je novi napadač Rezervi pjevač Ivo Vujčić Vujo (frontmen nekada kultne makarske grupe Zbunjeni), a grupi se vratio i basist Mateo Perković, koautor pjesama sa EP-a „Evo Rezerve“ i albuma prvijenca „Ravno u zamku“.

Za pjesmu je snimljen i spot. Video spotovi Rezervi su produkcijom, a još važnije atmosferom i pričama isprepletenih oko njihovih protagonista, uvijek iskakali iz okvira nailazeći na pozitivne kritike. Riječ je o svojevrsnim mini-filmovima i pripadajućim soundtrack-ovima koji zajedno predstavljaju jedno zaokruženo, uhu i oku ugodno iskustvo. Tako će vas, i ovaj put, sinergija zvuka i slike u ovom spotu povesti na zanimljivo glazbeno putovanje. U režiji Milana Latkovića, Rezerve donose priču o ljubavi (tko o čemu, naravno, oni o ljubavi) koja govori i o prolaznosti vremena, međuljudskim odnosima, uspomenama i odrastanju. Glavne uloge u ovoj priči utjelovljuju Maja Zoltner, Nika Petrović, Marin Borić i Elvis Bošnjak, dok se Rezerve u kadrovima pojavljuju toliko koliko je potrebno da budu jasna podrška jednoj priči o odrastanju.

Jesu li Rezerve, u svojoj osmoj godini sazrele, odrasle, ili su i dalje ostali razigrani punk-rockeri koji ne pristaju na kompromise, pogledajte i poslušajte u novom video-spotu.

Foto: Boris Luetić