Ničim izazvani i (ne)normalni dođite na Dan žena u Vintage Industrial Bar
27. veljače 2018.
Music Box (9677 Članci)
Podijeli

Ničim izazvani i (ne)normalni dođite na Dan žena u Vintage Industrial Bar

Četvrtak 8. ožujka, (8. marta) proslavite Međunarodni dan žena u Vintage Industrialu uz divne pop/rock zvuke benda NIČIM IZAZVAN, koji sve više plijevi pažnju publike u regiji, pa tako i kod nas. Koncert će otvoriti (ne)normalni, koji snimaju svoj drugi album, a možda je zanimljiva informacija da im se jedna pjesma zove ‘Nečim Izazvan’ i na pjesmi gostuju upravo Ničim Izazvani.

Ničim Izazvani su osnovani u proljeće 2011. od strane Bojana Gluvajića i Borisa Bakalova. Ubrzo su im se priključili Boris Barović, Mane Gluvajić, Kuga Boriša, Nemanja Vujović, Dragana Ilić i Igor Martinko. U jesen 2012. došlo je do promjene na bubnjevima, Kristian Hengl ulazi u bend. Početkom 2014. godine, umjesto Hegla za bubnjeve sjeda Milica Rančić.  Veliku ulogu u razvoju benda, svojom podrškom i pomoći, ima Robert Telčer (Veliki Prezir, Partibrejkersi).

U proljeće 2012. uspostavljaju suradnju sa Đanijem Pervanom, bubnjarem i producentom sarajevskog sastava Letu Štuke i Rundekovog Cargo Orchestra i iz te suradnje nastaje prvi singl ”O tebi”. Glasovima slušatelja „O tebi“ je krajem 2012. proglašena domaćim hitom godine na Radiju B92.

Sredinom travnja 2017. objavljuju svoj prvi studijski album pod istoimenim nazivom – ‘Ničim izazvan’. Na albumu su se našli svi do tad objavljeni singlovi uz četiri potpuno nove pjesme. Ukupno jedanaest stvari producirao je sarajevski producent Ðani Pervan. Ploča je snimana tijekom prošle dvije godine u mostarskom studiju MC Pavarotti, zatim u studiju Šamarčina u Vrbasu, kao i u studiju Dobro polje u Beogradu.