Rammstein uz album predstavili najnoviji singl i spot “Zick Zak”
2. svibnja 2022.
Music Box (10961 Članci)
Podijeli

Rammstein uz album predstavili najnoviji singl i spot “Zick Zak”

U startu pohvaljen zbog ravnoteže između ljepote koja raste svakim novim slušanjem i industrijske energije (Revolver), novi album grupe Rammstein, od 29. travnja kada je objavljen ne prestaje privlačiti pažnju.

„Zeit“, osmo studijsko izdanje njemačkih metal titana najavljeno je istoimenim singlom, nakon čega je otkriven singl i spot „Zick Zack“, a kao najnoviji singl – također uz službeni spot – predstavljena je pjesma „Angst“.  Album stiže gotovo pa točno tri godine nakon nenaslovljenog prethodnika, albuma iz 2019. godine koji je zasjeo ravno na vrh 14 međunarodnih ljestvica – uključujući i ulazak u američki Top 10.

Rammstein su dosad prodali više od 20 milijuna albuma diljem svijeta te su poznati i po uvijek pomno osmišljenim vrhunskim koncertnim spektaklima koji su, najavljeni u sklopu stadionske turneje, neplanirano zbog pandemije stavljeni na kraću pauzu. Ipak, bend je to vrijeme – točnije dvije godine – iskoristio za stvaranje nove glazbe. U radu na jedanaest novih pjesama za „Zeit“ ponovno im je pomogao berlinski producent Olsen Involtini, dok je za poseban vizualni identitet naslovnice izdanja zaslužan kanadski glazbenik i fotograf Bryan Adams koji je članove benda fotografirao na stepenicama povijesne berlinske građevine Trudelturm.

Protekle tri godine ujedno označavaju najdužu pauzu između objave albuma u karijeri benda dugoj gotovo 30 godina, a album „Zeit” dostupan je, osim u uobičajenim digitalnim formatima, kao standardni CD s knjižicom od 20 stranica, posebno izdanje CD-a s knjižicom od 56 stranica te kao dvostruko 180g vinilno izdanje s knjižicom velikog formata od 20 stranica.

Zeit” će biti podržan povratkom metal titana na svjetske pozornice. Velika europska i sjevernoamerička turneja počinje koncertom u Pragu, a svi datumi objavljeni su OVDJE.

Foto: Bryan Adams