The Splitters s novom pjesmom iz londonskog Abbey Roada stigli na Zagrebački festival
2. svibnja 2022.
Music Box (10743 Članci)
Podijeli

The Splitters s novom pjesmom iz londonskog Abbey Roada stigli na Zagrebački festival

Fantastična četvorka iz Splita The Splitters, koju čine braća Komić i Senta, već neko vrijeme pale i žare na našoj sceni. Prošlog su tjedna nastupili na 69. izdanju Zagrebačkog festivala s pjesmom “Izgubljeni grad” koju su prošle godine snimili u studiju Abbey Road u Londonu.

Simpatična braća iz Splita žive svoje snove i rade punom parom“Veseli nas i velika je čast što je naša pjesma odabrana za 69. Zagrebački festival. Sudjelovati na festivalu za nas znači promociju, odnosno, predstaviti rad/pjesmu široj publici preko radija, televizije i tiskovina koji prate izvođače i sudionike na takvoj vrsti manifestacija.”

Braća Komić i Senta u svojim pjesmama progovaraju o ljubavnim temama pa su se tako i ovoga puta dotaknuli tog neiscrpnog izvora. “Pjesma ‘Izgubljeni grad’ ljubavna je pjesma kao i sve pjesme koje smo do sada napisali. Za ovu pjesmu smo imali refren koji nam je zadao početak i kraj same priče: mit o El Doradu i zlatnoj prašini. Je li to bio vladar, grad ili ono što ostaje od svih kraljevstva; priče, podjele i poneka ljubav? U našem slučaju ostaje djevojka važnija od čitavog kraljevstva i to na jednu noć, jer da je na više – ne bi bilo baza”, kroz osmijeh su komentirali dečki.

Glazbu, tekst i aranžman potpisuju The Splitters. Za pjesmu je snimljen i videospot koji je snimao i montirao Stipe Ninčević, dok je za režiju zaslužan Marino Vrca.

Predstavili su se na sceni 2018. godine sa svojim albumom “Love sucks” na engleskom jeziku, a ubrzo nakon su i s pjesmama na hrvatskom jeziku zabilježili zapažene rezultate. Sa singlom “Oboji me” dečki su osvojili publiku, a pjesme “Barbara” i  “Nitko kao mi” osvojile su radijski eter, ali i novu bazu obožavatelja ovog svježeg zvuka.
Nakon što su predstavili aktualni singl “Izgubljeni grad” na Zagrebačkom festivalu nastavljaju s radom na materijalima za novi album.

Splittersi će ubrzo napraviti i turneju s kojom će promovirati studijski album koji bi trebao izaći u lipnju ove godine pa ih tako možete očekivati ovo ljeto i u Zagrebu.