Eric Clapton najavio dugoočekivani dokumentarac i soundtrack “Nothing But the Blues”
10. svibnja 2022.
Music Box (10743 Članci)
Podijeli

Eric Clapton najavio dugoočekivani dokumentarac i soundtrack “Nothing But the Blues”

Soundtrack uključuje 17 dosad neobjavljenih live pjesama snimljenih tijekom turneje kojom je promovirao Grammyjem nagrađeni album ”From the Cradle”. Dokumentarac u 4K formatu i soundtrack bit će objavljeni 24. lipnja u više formata (Super Deluxe Limited Edition Boxed Set, 2-LP, CD, Blu-Ray, DVD i na digitalnim servisima)

Cijeloživotna strast Erica Claptona prema bluesu najsjajnije je zablistala u dokumentarcu ”Nothing But the Blues”. Film koji je emitiran u Americi 1995. i koji je nominiran za nagradu Emmy, zaživio je sada u 4K formatu i spreman je za službenu objavu. Uz najavljeni dokumentarac Reprise Records će objaviti i soundtrack s više od sat vremena dosad neobjavljenih live snimki koje su nastale tijekom čuvene turneje kojom je Clapton promovirao ”From the Cradle”, multiplatinasti album koji mu je donio i nagradu Grammy.

Dokumentarac koji je napisao i režirao Scooter Weintraub te producirao Martin Scorsese uključuje opširan intervju koji je Scorsese vodio s Claptonom. U njemu Clapton otkriva svoju ljubav prema blues glazbi I ogroman utjecaj koji su na njega ostavili Muddy Waters i B.B. King. Brojni njegovi uzori (Robert Johnson, Howlin’ Wolf, Buddy Guy, T-Bone Walker) pojavljuju se u filmi kroz snimke nastupa, intervjue i fotografije. U srži dokumentarca svakako je Claptonova izvedba blues standarda i manje poznatih blues pjesama. CD format donosi 17 pjesama; dvostruki LP 18, te DVD i Blu-ray svaki 20 pjesama. Dvije koncertne večeri u Fillmoreu (San Francisco, 8. i 9.11.1994.) snimljene su tijekom turneje From The Cradle, a najzanimljiviji trenutci su odabrani za ovo izdanje.

Dokumentarac i soundtrack bit će objavljeni 24. lipnja u više formata (Super Deluxe Limited Edition Boxed Set, 2-LP, CD, Blu-Ray, DVD i na digitalnim servisima), a Super Deluxe Box Set uključuje dokumentarac na Blu-ray formatu, soundtrack na 2LP I CD izdanju, bonus CD s četiri dodatne pjesme (“Driftin’”, County Jail Blues”, “Kid Man Blues” i “It’s Too Bad” te knjigu i mnoštvo memorabilija, poput litografija i postera, Claptonovog seta žica za gitaru, custom trzalice i bandana maramu.

Izdanja možete prednaručiti OVDJE.