Rage Against The Machine podržavaju pravo na pobačaj i pozivaju na borbu!
10. svibnja 2022.
Music Box (10880 Članci)
Podijeli

Rage Against The Machine podržavaju pravo na pobačaj i pozivaju na borbu!

Rage Against The Machine reagirali su na nedavne najave da bi američki Vrhovni sud mogao ukinuti pravo na pobačaj.

Bend je objavio kako podržavaju pravo na pobačaj, nakon što je u SAD-u procurio nacrt iz Vrhovnog suda koji je glasovao za poništenje u slučaju Roea protiv Wadea. Po toj odluci Vrhovni sud SAD-a je 1973. godine, izglasao odluku prema kojoj je pobačaj postao legalan na saveznoj razini u SAD-u.

U izjavi na društvenim medijima grupa podupire reproduktivna prava i, kažu, nastavit će se boriti protiv bilo kakvih pokušaja ograničavanja i kontrole reproduktivnih sloboda. “Kriminalizacija pristupa na pobačaj samo će povećati patnju koju će nejednako osjetiti siromašni, različite etničke pozadine i manjine ili nezastupljene zajednice. Činjenica da se obje veće stranke stalno pomiču udesno treba nas zabrinuti – to je poziv na buđenje i organizaciju radikalne moći ljudi protiv države koja nastavlja napade na ljudske živote.”

Rage Against The Machine, jedan od najvažnijih bendova svih vremena, po prvi puta u Hrvatsku dolaze, i to u sklopu najtraženije svjetske turneje “Public Service Announcement”. U zagrebačkoj Areni nastupit će 17. rujna, uz specijalne goste, grupu Run The Jewels.

Ulaznice su u prodaji u sustavu Eventim.hr.