Počinje LMF festival – zagrebački Jarun postaje top destinacija za elektroničku glazbu
3. lipnja 2022.
Nikola Knežević (2609 Članci)
Podijeli

Počinje LMF festival – zagrebački Jarun postaje top destinacija za elektroničku glazbu

Zagrebački Jarun mnogi ljubitelji glazbe povezuju s INmusic festivalom, ali zahvaljujući LMF festivalu ovo popularno mjesto za odmor brojnih Zagrebapčana postaje i europska top destinacija za elektroničku glazbu.

Dovoljno o tome govore podaci da je veliki broj ulaznica za LMF festival prodan diljem Europe, pa tako na Jarun dolaze ljubitelji elektroničke glazbe iz Engleske, Italije, Njemačke, Belgije, Austrije, Francuske, Mađarske, Poljske, Slovačke, Španjolske, ali i naše regije, dok ćemo vidjeti i partijanere iz Meksika i drugih svjetskih zemalja. Let the Music Be Free, puni je naziv ovog festivala koji će se po prvi put održati u Zagrebu. Tri dana, od petka 3. lipnja do nedjelje 5. lipnja, kroz Jarun prodefilirat će više od 40 izvođača na najvećoj festivalskoj pozornici i produkcijom koja se može usporediti s drugim velikim svjetskim festivalima ovakvog tipa. Da organizatori, a to je domaća ekipa iz Zagreba, misli ozbiljno potvrđuje činjenica da se festival u dogledno vrijeme širi i na Aziju, dok je sve počelo iz najluđeg grada na svijetu, Las Vegasa.

Bez obzira što je u pitanju glavni grad Hrvatske, Zagreb zapravo nikada nije bio preteča festivala, pogotovo ne onih ljetnih, ako izuzmemo naravno INmusic festival. Ako govorimo o elektroničkoj glazbi situacija je identična, stoga je LMF festival puni pogodak i ove godine se očekuje na desetke tisuća posjetitelja. Podaci govore ponovno za sebe, prodano je više od 80 posto kapaciteta dnevnih festivalskih ulaznica, a ništa manje nije dostupno niti po pitanju trodnevnih festivalskih narukvica.

Što se tiče line upa u pitanju je idealna kombinacija domaćih i stranih imena koji će sigurno privući veliki broj publike. Do prije nekoliko tjedana neki od izvođača bili su dio najvećih svjetskih pozornica, poput Tomorrowlanda, Coachelle ili Ultra Miamija, a sada stižu u Zagrebu. Prije svega govorimo o senzaciji iz Kijeva, Artbat, zatim nominiranom za Grammyja, australskom producentu Fisheru, briljantnom elektroničkom dvojcu s britanskog otočja, Gorgon City, te intrigantnom njemačkom producentu Claptoneu koji skriva svoj identitet do te mjere da neki ne znaju je li riječ o jednoj ili dvije osobe.

Objavljene su i sve satnice festivala, a u nastavku pronađite svoje omiljene DJ-e te si na vrijeme isplanirajte odlazak na zagrebački Jarun.

Što se tiče plaćanja na festivalu, koristit će se cashless sustav. Svaki posjetitelj moći će na svoju festivalsku narukvicu uplatiti određena sredstva, bilo u gotovini ili karticom i to na specijaliziranim top up mjestima. Naknada za korištenje takvog sustava je 15 kuna, a neće se naplaćivati usluga povrata sredstava koju također možete objaviti na top up mjestima.

Pozornica se već danima gradila na Jarunu, a u punom pogonu, pogotovo u noćnim satima, priuštit će nezaboravno iskustvo za svakog partijanera.

LMF festival je organizirao i DJ natjecanje na kojem je sudjelovalo 85 mladih i još neafirmiranih DJ-a iz 40 gradova i 15 europskih država. Stiglo je čak 85 sati mikseva koje je popratilo čak 25 tisuća streamova na Mixcloudu. Publika je tako odabrala tri DJ-a koja će nastupiti na LMF festivalu, a nakon nastupa stručni žiri će odabrati onog najboljeg kojeg očekuje financiranje preddiplomskog studija elektroničke produkcije u vrijednosti 15 tisuća eura.

Glavan festivalska pozornica u nastanku (Foto: LMF festival)

Fisher, Claptone, Gorgon City, Artbat, Nora En Pure, Solardo, Mark Knight, Miss Monique, Phil & Derek (Cercle), Aldo Morro, Andrew Meller, Dallerium, Damir Ludvig, DanceElectricPhilipe, DJ Jock, Eli Brown, El Maar, Fabian Jakopetz, Fakat Fajn, Ivan Mastermix, Kosta Radman, Kraundler, Manuel De La Mare, Martin Ikin, Mike Vale, Mladen Tomić, Myuz, Neroa, Rebuke, Roby Sliva, Sam Divine, Stella Bossi, Technasia, Tomo in der Mühlen, Vedran Car, Wekingz i Yakka. To su imena koja vas čekaju na drugom LMF festivalu na Jarunu, a ako još niste ugrabili svoju ulaznicu možete to učiniti putem službene web stranice festivala.