The Rolling Stones objavili snimke s legendarnog tajnog koncerta u Torontu 1977. godine
10. svibnja 2022.
Music Box (10919 Članci)
Podijeli

The Rolling Stones objavili snimke s legendarnog tajnog koncerta u Torontu 1977. godine

The Rolling Stones predstavljaju dvije nikad dosad objavljene snimke s jednog od najlegendarnijih nastupa njihove 60-godišnje karijere! Izvedbe pjesama „Tumbling Dice” i „Hot Stuff”, snimljene na danas slavnim tajnim koncertima Stonesa u klubu El Mocambo u Torontu održanima u ožujku 1977., sada su dostupne na svim glazbenim platformama.

Prepoznatljivi ritam pjesme „Tumbling Dice“ i funkom nošena „Hot Stuff“ najavljuju nadolazeće izdanje sa snimkama uzbudljivih El Mocambo svirki s kraja sedamdesetih o kojima se i dandanas pričaNa tim nastupima svirale su se pjesme za sva vremena – od „Mannish Boy” Muddyja Watersa i „Crackin’ Up” Boa Diddleyja, do klasika kao što su „Let’s Spend The Night Together” i „It’s Only Rock ‘N’ Roll”, pa natrag do bluesa uz Big Maceov „Worried Life Blues” i „Little Red Rooster” Willieja Dixona. „Worried About You” tada je premijerno izveden uživo, a među kultnim odsviranim hitovima nalaze se još i „Honky Tonk Women” te „Rip This Joint”.

Obje netom otkrivene izvedbe („Tumbling Dice“ i „Hot Stuff“) pronaći će se i na nadolazećem albumu „Live At The El Mocambo”, koji će prvi put u potpunosti biti objavljen 13. svibnja. Album će biti dostupan na dvostrukom CD-u, posebnim vinilnim izdanjima te u uobičajenom digitalnom formatu, a na njemu će se uz sve pjesme odsvirane na koncertu 5. ožujka 1977. naći i tri bonus pjesme s nastupa održanog 4. ožujka 1977. koje je miksao Bob Clearmountain.

Nastup Stonesa na pozornici „El Mo” smatra se jednim od ključnih događaja u povijesti rock glazbe. Četrdeset pet godina kasnije, ovi najraniji dani Stonesa doživljavaju reinkarnaciju u obliku „Live At The El Mocambo” koji je dostupan i za prednarudžbe.

Foto: Helmut Newman