PREMIJERA: Upoznajte Gabriela – novo ime na hrvatskoj alternativnoj indie sceni
24. svibnja 2022.
Music Box (10004 Članci)
Podijeli

PREMIJERA: Upoznajte Gabriela – novo ime na hrvatskoj alternativnoj indie sceni

Gabriel – novo je kantautorsko ime na hrvatskoj alternativnoj indie sceni! “Slijepi čovjek” je prvi singl s nadolazećeg istoimenog konceptualnog EP-ja koji obrađuje temu introspekcije.

U novom singlu Gabriel je ugostio  Maju Kolarić koja je poznata po radu u mnogim sastavima poput EoT-a, Me as Well-a itd. Na nadolazećem EP-ju radili su i snimali mnogi poznati glazbenici kao što su: Berislav Blažević (Parni valjak, Majke), Mario Rašić (Majke, Aftershock, Balkan Zoo), Mario Klarić i Davorin Silađi. Za mix i master novog singla zaslužan je Marko Turkalj, a spot su producirali, snimili i montirali Marko Kekić, Tajana Bakota te Marko Turkalj.

Izuzetna mi je čast raditi i mogao sam samo sanjati ovakvu postavu na EP-ju, to su sjajni ljudi puni podrške. Jako mi je drago da je u ovom singlu i Maja tu koja je dala novu dimenziju pjesmi. Veselim se reakcijama i jedva čekam otkriti sve što se sprema u budućnosti.” – izjavio je Gabriel.

Gabriel Janković svoj glazbeni započinje u Karlovcu u glazbenoj školi svirajući violončelo šest godina. Ubrzo nakon autorski izričaj testira u nekoliko bendova karlovačke scene, a 2019. objavio je prvi samostalni singl na engleskom jeziku “LittleSign“. Singlom “Slijepi čovjek“, Gabriel prvi put predstavlja pjesme na hrvatskom jeziku. Talent za autorski radi i glazbu koji posjeduje ne čudi obzirom da se radi o sinu prvog pjevača Divljih jagoda – Tonija Jankovića što sigurno potvrđuje kako ćemo od Gabriela još mnogo toga čuti i  u budućnosti.

Pjesma “Slijepi čovjek” objavljena je za Basic & Rough i dostupna je putem svih digitalnih glazbenih platformi.

Foto: Filip Romac