Hladno pivo, Nipplepeople i Letu štuke stižu u Split prvog vikenda u srpnju
10. lipnja 2022.
Music Box (11096 Članci)
Podijeli

Hladno pivo, Nipplepeople i Letu štuke stižu u Split prvog vikenda u srpnju

Pred nama je četvrto izdanje Fibra Festa u Splitu. Festival urbane glazbe ponovno se vraća u Ljetno kino Bačvice te prvi vikend u srpnju pretvara u najvruće dane ljeta.

Tijekom 1. i 2. srpnja na festivalsku pozornicu stat će deset regionalnih glazbenih imena, koje predvode Hladno pivo, Letu štuke, Nipplepeople i Bolesna braća.

Fibra Fest će ponovno na dva dana preuzeti kultni prostor Ljetnog kina na Bačvicama te ispred filmskog platna s pogledom na splitsko more prirediti urbano koncertno iskustvo. Uz već spomenute istaknute skupine regionalne scene, festivalski line-up čine i sve zamjećenija glazbena imena nove generacije, koja su posljednjih godina oduševila publiku te unazad nekoliko mjeseci održala niz rasprodanih klupskih koncerata

U petak, 1. srpnja, na pozornicu će stati Hladno pivojedan od naših najvećih punk rock bendova, koji ove godine slavi 35 godina djelovanja benda. Tim povodom ovog proljeća krenuli su na turneju od 35 koncerata diljem regije, a koncertna postaja početkom srpnja bit će im upravo Split. Na Fibra Festu će održati energičan koncert sa set listom ispunjenom najvećim hitovima iz svih faza karijere – od “Für immer Punk”, “Zimmer frei” do “Teško je ful biti kul”, “Konobar”, “Vjeruj u mene” i mnogih drugih.

Uz njih, prvi dan festivala na pozornicu će izaći i triljski reper Grše, koji je svojim albumom “Platinum” oduševio domaću alternativnu scenu te se profilirao u jedno od vodećih imena nove hip-hop generacije, a sa svojim pjesmama zauzeo je i visoke pozicije na cijenjenoj Billboardovoj glazbenoj listi. Hip-hop zvuk odzvanjat će i tijekom nastupa domaćih veterana ovog žanra, skupine Bolesna braća, koja će publiku podsjetiti na danas kultne hitove poput “Lovačke priče”, “Čiča miča” i “Looka & Borna”. Svoj prvi nastup pred splitskom publikom na Fibra Festu ostvarit će kutinska glazbena senzacija Podočnjaci, trio čija karijera je uzlaznoj putanji posljednjih godinu dana po objavi albuma “Ispod očiju”, a u prilog tome govori i rasprodana zagrebačka Tvornica kulture sredinom ožujka.

Skupina Letu Štuke ponovno se vraća pred splitsku publiku, i to 2. srpnja na drugom danu Fibra Festa. Sarajevski pop-rock bend već je svojim debi albumom iz 2005. utjecao na regionalnu glazbenu scenu te hvalevrijedno ispisao njenu povijest. Njihov nastup bit će ispunjen pjesmama s četiri zamijećena studijska albuma, među kojima su neke od najljepših pjesama prepoznatljivog integriteta, poput kultnih ”Mjesto za dvoje”, “Minimalizam” i “Sami” do “Bože zdravlja”, “Bočice”, “Brojevi računa”.

Drugog dana festivala nastupit će i samozatajni domaći pop duo Nipplepeople, vlasnici hitova poput “Sutra”, “Frka” i “Balkan Express”, koji će sa sobom donijeti svoju unikatnu plesnu atmosferu. Uz njih, na festivalsku pozornicu te večeri stat će  i  četiri regionalna imena nove glazbene generacije koja iz dana u dan oduševljavaju publiku, a to su mlade glazbenice kris i tam te koncertne atrakcije Peki Pele i Ružno pače.

Iza festivala stoji domaća booking agencija yem, koja ove godine s čak pet festivalskih open-air događanja u pet hrvatskih gradova urbanim zvukom ispunjava proljetne i ljetne mjesece – od Zagreb Beer Festa do Drita iz Osijeka pa sve do svog rodnog Splita i užarenog Fibra Festa. “Jer ipak nigdje nije kao kući” poručuju.

Ulaznice za Fibra Fest dostupne su po pretprodajnoj cijeni od 140 kn (festivalske) i 80 kn (jednodnevne), online putem Core Event platforme te u Garica CBD Shopu (Obrov ul. 8, Split) u fizičkom obliku.

Foto: Vedran Levi