Još sutra možete kupiti ulaznice za Judas Priest u Ljubljani po povoljnijoj cijeni
14. lipnja 2022.
Music Box (10956 Članci)
Podijeli

Još sutra možete kupiti ulaznice za Judas Priest u Ljubljani po povoljnijoj cijeni

Turneja 50 godina heavy metala dovodi Judas Priest u Arenu Stožice u Ljubljanu, 12. srpnja ove godine. Predgrupa će im biti The Dead Daisies.

Do 15. lipnja 2022. u prodaji je ograničen broj ulaznica po posebno povoljnoj cijeni od samo 25,00 EUR.

Britanski heavy metal bend Judas Priest na glazbenoj je sceni više od pedeset godina. Osnovani su 1969. u Birminghamu u Velikoj Britaniji, jednoj od kolijevki heavy metala. Nedavno su bili oduševljeni što su primljeni u Rock’n’Roll Hall of Fame kada im je uručena nagrada “Musical Excellence” koju je prethodno primio The E Street Band, bend koji prati rock Gazdu, Brucea Springsteena. Judas Priest su izvorno osnovali Rob Halford, Glenn Tipton, K.K. Downing i Ian Hill, koji su bili jezgra benda, a tijekom godina u bendu su se promijenili brojni bubnjari. Priest je bio jedan od prvih metal bendova koji je nosio okovanu kožu, opremu koju je Halford pokupio upravo u lokalnoj trgovini erotskih dodataka. No, ovaj izgled ubrzo su prihvatili svi metal entuzijasti i još uvijek ima posebno mjesto u izgledu slušatelja ovog žanra glazbe. Veliki proboj napravili su šestim albumom “British Steel” iz 1980. na kojem su se našli hitovi “Breaking the Law” i “Living After Midnight”. Bend je dominirao metal scenom 1980-ih, objavivši još pet albuma i postavši stadionska atrakcija, jer su nastupili na prvom Monsters of Rock Festivalu u Donington Parku u Velikoj Britaniji, a 1985. bili su dio dobrotvornog spektakla Live Aid u Philadelphia. Više su u hard rock krenuli s albumima “Turbo” (1986.) i “Ram it Down” (1988.), a 1990. objavili su, prema većini, najupečatljiviju ploču u karijeri, “Painkiller”. Godine 2004. bili su posebni gosti festivala Ozzfest, gdje su svirali uz Black Sabbath, a godinu dana kasnije objavili su svoj petnaesti studijski album “Angel of Retribution”. 2008. izlazi dvostruki konceptualni album “Nostradamus”, a godinu dana kasnije “A Touch of Evil: Live”, koji uključuje i bombastičnu izvedbu pjesme “Dissident Aggressor”, za koju su 2010. godine dobili prestižnu nagradu Grammy za najbolju metal izvedbu. 2011. godine u svoje redove dovode gitarista Richieja Faulknera. Sedamnaesti album “Redeemer of Souls” objavljen je 2014. godine, a dospio je na šesto mjesto na američkoj ljestvici albuma, što je podržala i turneja. Njihov posljednji studijski album “Firepower” iz 2018. godine bio je najviše rangiran na ljestvicama svih njihovih ploča. Ali čak ih ni globalna pandemija nije zaustavila, jer nastavljaju svoju heavy metal okupaciju svijeta dok nastavljaju svoju turneju “50 Years of Heavy Metal”.

Da su i dalje prva kategorija u svom žanru, moći ćete se uvjeriti 12. srpnja 2022. u ljubljanskoj Areni Stožice. Predgrupa će im biti The Dead Daisies.

Ulaznice po cijeni od 25 eura možete kupiti u sustavu Eventim.si.