Hrvatski Cortex Thrill nastupio na Legacy Festivalu u Belgiji, sljedeće godine čeka ih Tomorrowland
16. lipnja 2022.
Music Box (11025 Članci)
Podijeli

Hrvatski Cortex Thrill nastupio na Legacy Festivalu u Belgiji, sljedeće godine čeka ih Tomorrowland

Još uvijek aktualni dobitnici nagrade “Ambasador” za najbolji album plesne glazbe, Cortex Thrill, nastupili su na jednom od najvećih festivala elektroničke glazbe u Europi.

Radi se o Legacy Festivalu u Belgiji koji se održao 11. i 12. lipnja jezeru Silver Lake kod belgijskog gradića Mol, a gdje se okupilo 30 000 ljudi u dva dana. Nastupilo je 100 DJ-a i producenata u dva dana na 8 pozornica. Deveti po redu Legacy Festival predstavio je zvučna imena svjetske elektroničke scene, čak i začetnika tog žanra kao što su Grammyjem nagrađivani producenti i DJ-i Paul Oakenfold i Roger Sanchez, te ostale legende Marusha, Da Hool, Westbam, Bonzai All Stars, Jones & Stephenson, Tod Terry, Jens Lissat i drugi….

Cortex Thrill i Marusha

Ovogodišnji Legacy Festival je poseban po proslavi 30. godišnjice izdavaštva jedne od prvih renomiranih izdavačkih kuća za elektroničku glazbu Bonzai Records, a za koju izdaju i Cortex Thrill od samih početaka. Cortex Thrill su tamo imali promociju trilogije “Cosmic Voyage Episode II” te jedno posebno digitalno izdanje za novo tržište. Radi se o digitalnom NFT izdanju pod imenom “Assymetry”, a svrha tog NFT izdanja služi isključivo za sve više popularne digitalne aukcije i kolekcionare digitalnih asseta. Cortex Thrill dobili su ponudu od inozemne booking agencije za nastupe u Europi, a već je najavljen dolazak sljedeće godine na Bonzai Stage najvećeg festivala elektronike Tomorowland, zatim nastupi u Italiji i u Rotterdamu u clubu de Graanbeurs, gdje često nastupa i svjetski poznati DJ Tiesto. Pored nastupa, dogovorili su nekoliko suradnji s imenima kao što su JayDee, Jens Lissat, Bonzai All Stars, Thorin van Gelden itd.

Cortex Thrill su se tako vratili na velika vrata elektroničke scene, ne samo u hrvatskim, nego i europskim okvirima.

Foto: Privatna arhiva Cortex Thrilla