U Lisinski dolazi show Pink Floyd History!
19. srpnja 2022.
Music Box (10960 Članci)
Podijeli

U Lisinski dolazi show Pink Floyd History!

The Wall, Dark Side Of The Moon, Wish You Were Here, Animals i drugi albumi Pink Floyda koji su gradili djetinjstva, utkani u živote milijuna ljudi diljem svijeta, albumi koji su utjecali na cijelu generaciju glazbenika, albumi koji prizivaju neka druga, za neke bolja vremena – bit će odsvirani u maniri Pink Floyda u KD Vatroslava Lisinskog 10.10.2022.

Show koji oživljava magični zvuk i atmosferu Pink Floydovih remek djela tijekom 5 desetljeća njihovog glazbenog stvaralaštva dolazi u Zagreb evocirati predivno iskustvo ovog legendarnog benda.

2015. godine svijet je proslavio 50. godišnjicu Pink Floyda. U 2016. Pink Floyd History LIVE donose najbolje s reportoara Pink Floyd glazbe: od psihodeličnog zvuka do progresivnih rock prekretnica i pravih remek-djela, jedinstveno putovanje kroz pet desetljeća čiste umjetnosti, filozofije i eksperimentiranja. Spektakularan show u kojem se vjerno izvode hitovi Pink Floyda, snažna glazba koja je na pozornici obogaćena impresivnim svjetlosnim efektima, fascinantom scenografijom, originalnim video projekcijama i mapiranjem te sjajnim vizualnim efekatima.

Uz točnost sve do najsitnijih detalja, Pink Floyd History LIVE, stvaraju intenzivni i zadivljujući doživljaj Pink Floyda. Ovaj dugi glazbeni put prikazan je kroz najvažnije pjesme benda, poštujući njihovu atmosferu. Za svako razdoblje stvorili su zvuk i iskustvo karakteristične za to razdoblje, počevši od swinging Londona sredinom šezdesetih, do 70-ih, 80-ih i 90-ih, dosegnuvši konačno novo stoljeće. Sva ta evolucija doživljena je kroz svjetla, video i glazbu Pink Floyda.

© Simone Di Luca

Nakon više od 200 koncerata diljem zemlje, bend je s pravom zaslužio zasluge za najbolji Pink Floyd tribute bend u Italiji. Trebalo je vremena da se dostignu sadašnji standardi. Tijekom godina pažnja posvećena detaljima i aranžmanima postala je nevjerojatno skrupulozna: zvuk, vibra, iskustvo stečeno na stotinama koncerata, svi su dali svoj doprinos da bi se postigli ovi impresivni rezultati. Bio je to dug put, koji je započeo davne 2001. godine, kada su složili show pod nazivom “Welcome to the Machine”. Od samog početka bilo je jasno da je glavni cilj ponovno stvoriti auru i atmosferu koncerata Pink Floyda. Prva izvedba, u kolovozu 2001., odmah je rasprodana. Sljedećih 9 godina show je imao beskonačnu turneju po cijeloj Italiji – na raznim mjestima poput pubova, kazališta i arena, svaka je izvedba bila pozdravljena entuzijastičnim komentarima i ovacijama – i sve većim doprinosom novih glazbenika, pjevača i umjetnika. Godine 2012. producirali su The Wall Live Orchestra, hvaljeni show koji je obišao Italiju, Švicarsku i Njemačku. Tijekom turneje 2015. nova ideja počinje dobivati oblik i nastaje “Pink Floyd History”.

Pink Floyd History dolazi i u Koncertnu dvoranu Vatroslava Lisinskog, a ulaznice će biti u prodaji od 20. srpnja u sustavu Eventim i na blagajni Lisinskog.