Počelo snimanje nastavka filma “Dina”
20. srpnja 2022.
Nikola Knežević (2787 Članci)
Podijeli

Počelo snimanje nastavka filma “Dina”

“Dina 2”, nastavak remakea filma “Dina” koji smo imali prilike gledati u kinima 2021. godine, počeo je sa snimanjem.

Na društvenim mrežama je potvrđeno da je redatelj Denis Villeneuve u ponedjeljak, 18. srpnja započeo sa snimanjem nastavak filma “Dina”. Prvi dio zaradio je više od 40 milijuna dolara u Americi samo u tjednu otvaranja. Budžet za snimanje filma bio je 165 milijuna dolara, a do danas je zaradio 401,8 milijuna. Osvojio je 6 Oscara, iako je većina vezana za sporedne kategorije. Od nastavka se očekuje još više.

“Ne mogu reći ništa o nastavku – ne volim govoriti o projektima dok ih radim – ali vjerojatno će biti najveći izazov u mojoj karijeri zato što je još kompleksniji od prvog dijela”, rekao je Denis. Timothée Chalamet i Zendaya nosit će uloge u drugom dijelu, tako da ćemo prelijepu glumicu puno više vidjeti od prvog dijela, a kako kaže Denis, imat će i značajniju ulogu.

“Pratit ćemo njihove nove avanture u pustinji. To je ono što me najviše uzbuđuje jer se vraćamo na Arrakis”, kaže redatelj. U drugom dijelu pojavit će se i neki novi glumci, Léa Seydoux, Christopher Walken, Florence Pugh i Austin Butler. Film bi trebao biti u kinima u listopadu 2023. godine.

RECENZIJA: Denis Villeneuve: “Dina” – ništa ne može spasiti gorak okus “Dine”, pa ni majstor Villeneuve

IZVJEŠĆE/FOTO: Hans Zimmer u Ljubljani – emotivno i energično interstelarno putovanje u vječnost