DJ superzvijezda Solomun zatvara ovogodišnji Sarajevo Film Festival
21. srpnja 2022.
Music Box (11094 Članci)
Podijeli

DJ superzvijezda Solomun zatvara ovogodišnji Sarajevo Film Festival

Sarajevo će u kolovozu ponovno preuzeti štafetu regionalnog kulturnog centra, pa će 19. kolovoza, posljednje noći Sarajevo Film Festivala, grad rasplesati globalna DJ superzvijezda – Solomun!

Klabika V Solomun – The Continuum je najiščekivanija zabava ljeta u Bosni i Hercegovini. Solomun će 19. kolovoza u 23.30 izaći na balkon iznad Vječne vatre i zavrtiti višesatni set za tisuće vjernih fanova i posjetitelja Sarajevo Film Festivala koji prema dosadašnjim podacima dolaze iz 17 zemalja svijeta. Publika će plesati dužinom Titove ulice, baš kao i 2019. godine.

Solomun je fenomen suvremene elektroničke glazbene scene. Rođeni Travničanin je pored rezidentnih nastupa u hramovima elektronike na Ibizi, tijekom višedesetljetne karijere zabavljao milijune ljudi na festivalima širom planeta, često svirajući i 200 dana godišnje. Njegov utjecaj na globalnu pop kulturu prepoznali su i Rockstar Games, te je postao jedan od likova u popularnoj igri GTA Online. Tek je 2015. godine Solomun prvi put nastupio u domovini, ali je svaki od njegovih nastupa bio puno više od zabave zbog njihovog humanitarnog karaktera. Dio prihoda Solomun i Klabika su usmjeravali prema projektima mladih iz marginaliziranih grupa, Sigurnoj kući u Sarajevu i drugim organizacijama s područja Travnika, Banje Luke, Brčkog, Mostara, Neuma i Sarajeva.

Ovo je peti Solomunov bh. nastup u produkciji Klabike koja ovom prilikom obilježava “Dekadu Elektriciteta”, deset godina posvećenosti razvoju noćne ekonomije.