FOTO: Sjajno 19. izdanje S.A.R.S. festivala u Sinju
25. srpnja 2022.
Music Box (11096 Članci)
Podijeli

FOTO: Sjajno 19. izdanje S.A.R.S. festivala u Sinju

Iza nas je još jedan vrlo sadržajan vikend, a u moru najrazličitijih događanja po principu ”za svakoga ponešto” izdvojit ćemo 19. S.A.R.S. festival u Sinju koji već tradicionalno svako ljeto u viteški grad dovodi zvučna glazbena imena i sjajnu zabavu.

Ove godine publika je s nestrpljenjem iščekivala prvo sinjsko gostovanje kultnih Letu štuka, a nastupi M.O.R.T.-ovaca i Kultur Shocka praktički su bili igra na sigurno i prokušan recept za bacanje publike u potpuni delirij. Očekivano, niti jedni niti drugi nisu podbacili, a posebnu draž je imao nastup M.O.R.T.-ovaca koji su ostavili dušu na stageu i još jednom pokazali da su apsolutni kraljevi live nastupa. Pogotovo na domaćem terenu! Drugu večer festivala za užarenu atmosferu pobrinula se izvanredna ekipa Kultur Shocka koja je, uz ovacije publike, gostovanjem na S.A.R.S.-u zaključila europsku turneju.

Foto: Milan Šabić

Sjajni su bili i nastupi mladih nada i zvijezda u usponu – Ivana Španje aka Bore Balboe, koji polako, ali sigurno gradi put do zvijezda, i šibenskog Bluvinila koji su iskoristili priliku na S.A.R.S.-u publici predstaviti stvari s novog albuma. Vrijedi spomenuti i jake domaće snage Šetače i Damira Gossaina&Zemlju čiji su nastupi otvorili prvu i drugu festivalsku večer i zagrijali publiku. Pravu pomamu izazvao je prateći Sajam gramofonskih ploča i većina posjetitelja nije propustila priliku obogatiti svoje kolekcije za neka sjajna, rijetka i manje rijetka izdanja.

Organizatori festivala, udruga SKUP izrazili su zadovoljstvo ovogodišnjim izdanjem festivala – “mi smo jako zadovoljni ovogodišnjim izdanjem, posebno Sajmom gramofonskih ploča kao popratnim programom koji je izazvao izniman interes. Isto tako, ove godine smo u okviru festivala imali i kamp za posjetitelje, što je također privuklo dobar broj posjetitelja iz udaljenih krajeva. Naravno, ništa od toga ne bi bilo moguće bez naših donatora i sponzora, te u konačnici naših sjajnih volontera koji su dan i noć marljivo radili i pripremali apsolutno sve kako bi festival prošao u najboljem redu i kako bi lokacija sinjskog Hipodroma zasjala u punom sjaju.”

Foto: Milan Šabić