Velikogorički rockeri Mel Camino pjesmom i spotom “Matoš” najavili novi album
5. svibnja 2018.
Music Box (9677 Članci)
Podijeli

Velikogorički rockeri Mel Camino pjesmom i spotom “Matoš” najavili novi album

Nakon singlova “Novo vrijeme”, “Terasa” i “Škvadra”, velikogorički rock bend Mel Camino predstavlja pjesmu “Matoš”, kojom najavljuje četvrti studijski album “Kad? Sad!”.

Album će biti objavljen u srijedu, 9. svibnja, a zagrebačka promocija će se održati 16. svibnja u klubu Vinyl. Singl “Matoš” je svojevrsni hommage jednom od najvećih hrvatskih pjesnika, glazbu i tekst je napisao Zlatko Majsec, aranžman su napravili Tomislav Tonković, Zoran Smoljanović, Viktor Grabar i Vid Križanić, a za glazbenu produkciju je zaslužan Mark Mrakovčić.

“”Matoš” je četvrti singl četvrtog albuma Mel Camina, koji već čeka iza ugla da vam zaskoči uši i ostala čula. Kao i velik dio albuma “Kad? Sad!”, pjesma je nastala na probi u našem malom muzičkom podzemlju, a tekst je inspiriran jednom pjesmom našeg pjesničkog barda A.G.Matoša. Riječ je o “Staroj pjesmi”, koja je s obzirom na današnje društvene (ne)prilike sve samo ne zastarjela pjesma i iz koje je uzet, da ne kažem otet, prvi stih “O, ta uska varoš, o ti uski ljudi”, nadam se uz posthumni blagoslov gospodina Matoša. Ideju, režiju, kameru, montažu i color spota snimanog u stop animaciji potpisuje Ivan Špehar, a u spotu se, glumeći “gospona” Matoša, više no dobro snašao gitarist benda Tomislav Tonković.”, kaže Zlatko Majsec, vokal i gitarist Mel Camina.

Mel Camino je objavio tri studijska albuma – “Kapadokija” (Spona, 2010.), “Kolumbo svoje duše” (Tigrova glava, 2013.) i “Avion bez uzletne piste (Spona, 2014.), a najavnim singlovima “Novo vrijeme”, “Terasa” i “Škvadra” najavljuje četvrti studijski album “Kad? Sad!”.