Mangroove snimili novu epizodu Moonlight Sessiona
26. srpnja 2022.
Music Box (10004 Članci)
Podijeli

Mangroove snimili novu epizodu Moonlight Sessiona

U novom izdanju internetskog video serijala Moonlight Sessions gostuje glazbeni sastav Mangroove. 

Željka Veverec i Toni Starešinić, kreativni tandem koji se potvrdio na sceni kao jedan od najkvalitetnjih domaćih pop sastava, zajedno sa glazbenicima Leom Beslaćem i Silvio Bočićem u sklopu poznatog YouTube serijala izveli su dvije pjesme ‘Trip to the Moon‘ s albuma ‘Put na Mjesec’ i ‘Dobar plan‘ koji su kao singl objavili početkom ove godine.

Mangroove su do sada objavili 4 albuma: „Svijet za nas“ (2009.), „Put na mjesec“ (2012.), ‘Sami’ (2015., Dancing Bear) i ‘Srce’ (2018., Aquarius Records), a nedavno su pjesmom ‘Vrijeme’ najavili izlazak novog albuma koji su snimili sa Jazz orkestrom HRT-a. Željka i Toni su sa Mangrooveom uspjeli ostvariti suradnje s nekim od najboljih domaćih glazbenika pa su tako svoj glazbeni trag u njihovim pjesmama ostavili i Josipa Lisac, Tedi Spalato, Igor Geržina, Dado Topić, Nikola Marjanović, Mirela Priselac Remi, Pocket Palma, Mak Murtić, Miron Hauser, Luka Žužić, Mario Bočić, Janko Novoselić i mnogi drugi. Mangroove su osvojili i brojne nagrade i priznanja za svoj glazbeni rad. Još u njihovim ranim glazbenim početcima HGU i Hrvatsko društvo skladatelja dodijelili su im 2006. godine prvu nagradu na glazbenom Talent festivalu, osvojili su nominacije za Porin u kategoriji najboljeg albuma klupske glazbe za albume ‘Put na mjesec’, ‘Sami’ i ‘Srce’, a za album ‘Srce’ glazbeni su ih novinari nominirali za Rock Off Pop izvođača godine, a pjesma ‘Laka sam’ osvojila je nominaciju za Rock Off pjesmu godine.

Željka i Toni s Mangrooveom su napisali prve pjesme, odsvirali prve koncerte, Mangroove ih je odveo na glazbeno putovanje kroz soul, jazz, funk, pop, elektroniku, putovanje koje i danas traje i tko zna gdje će ih odvesti.

Foto: Melani Krog