U Diamond na otoku Krku stiže i turska DJ zvijezda Burak Yeter
4. kolovoza 2022.
Music Box (9748 Članci)
Podijeli

U Diamond na otoku Krku stiže i turska DJ zvijezda Burak Yeter

Burak Yeter je autor planetarnog hita „Tuesday“, a poznat je i po nizu spektakularnih i inovativnih nastupa diljem svijeta 

Već nekoliko godina rado iznova pjevušimo veliki hit „Tuesday“ koji je stigao do prvog mjesta ljestvica u mnogim zemljama. Njegov autor je Burak Yeter, DJ zvijezda porijeklom iz Turske, danas aktivan u brojnim projektima diljem svijeta. Ove subote, 6. kolovoza ugostit će ga i klub Diamond kod Malinske, nova prijestolnica zabave na Kvarneru.  Može se reći da se Burak Yeter bavi glazbom od svoje pete godine kad je počeo svirati klavir, a potom i gitaru kojom i danas neuobičajeno prati svoje DJ setove. U stjecanju iskustva pomogle su mu česte selidbe zbog velikih poslova njegove obitelji s građevinom kojom se danas i sam bavi uz glazbu.  Prve korake u stvaranju glazbe napravio je uz rap grupu koju je sam oformio,  no uskoro je krenuo s produkcijom elektroničke glazbe i DJ nastupima. Uz niz svojih hitova remiksirao je mnoge velikane poput Depeche Mode, Adele, Franka Sinatre i Jamesa Browna. Sklon inovacijama, Yeter je pokrenuo i projekt koncerata sa simfonijskim orkestrom na kojima u svojim aranžmanima kombinira klasičan zvuk s elektroničkom glazbom. Publiku je zadivio i Space Concertom ovoga svibnja u Istanbulu na kojem je nastupio uz impresivne vizualne i svjetlosne efekte. U vrijeme pandemije Burak Yeter održao je 20 virtualnih nastupa diljem svijeta uz vrhunsku produkciju na impresivnim lokacijama, među njima i kod spomenika na Kozari u susjednoj BIH. Sve to dovelo ga je na popis 100 najboljh DJ-a u svijetu prema izboru DJ Maga.

Svoj talent pokazat će ove subote, 6. kolovoza u Diamondu na otoku Krku na prvom u nizu sjajnih gostovanja u ovom klubu tijekom kolovoza. Već 12. kolovoza nastupa popularni francuski duo Ofenbach, a tjedan kasnije, 18. kolovoza planetarno poznati hitmejkeri Shouse te 19. kolovoza južnoafrička DJ zvijezda Themba.

Ulaznice za nastup Buraka Yetera dostupne su u sustavu Entrio.hr.