Mjesec dana do posljednjeg koncerta 2CELLOS u Areni Zagreb
20. kolovoza 2022.
Music Box (10920 Članci)
Podijeli

Mjesec dana do posljednjeg koncerta 2CELLOS u Areni Zagreb

Zadnji koncert 2CELLOS. Zadnja prilika da se uživo posluša naša najveća glazbena atrakcija koja puni dvorane diljem svijeta, rasprodaje Arene, a u Japanu imaju čak i svoj dan, 20. siječnja. Malo je reći da su Hrvatski najpopularniji glazbeni izvozni “proizvod” jer osim popularnosti u glazbenom smislu, njihova osobnost, karizma i talent postali su poznati diljem svijeta.

Nakon provedenih 10 godina kao 2CELLOS, objavljenih 6 studijskih albuma, skupljenih više milijardi streamova, nastupa na kultnim mjestima i prodanih skoro milijun ulaznica za svoje energične nastupe, duo Luka Šulić i Stjepan Hauser svoj će posljednji nastup u Zagrebu kao i posljednji nastup u Europi održati za točno mjesec dana. Ova je godina zadnja u kojoj nastupaju kao planetarno popularni duet  2CELLOS. Za mlade dečke koji su prije desetak godina sjedili u Londonu i smišljali kako da naprave nešto eksplozivno, drugačije i novo, razvoj događaja koji ih je doveo do ove točke u vremenu nisu mogli pretpostaviti niti u najluđim snovima. U svojim kreativnim procesima uspjeli su klasičnom glazbom isporučiti duboke ekspresivne i emotivne verzije pop hitova i u tome leži tajna njihovog uspjeha i ostavština glazbenom svijetu. A koliko su cijenjeni govori brzina kojom se ulaznice prodaju jer interes za koncert raste iz dana u dan i za očekivati je još jedan SOLD OUT znak na vratima Arene Zagreb.

Za razliku od ostatka turneje, ovaj koncert za 2CELLOS ima posebno značenje jer svirka na “domaćem terenu” ima veću težinu nego na međunarodnom tržištu, pa je tako i emocija snažnija te odgovornost puno veća. Zagreb se, prema odluci ovih virtuoza, našao na posljednjem mjestu europskog dijela turneje i to s razlogom. Naime, prema riječima slavnog dvojca “Tu smo sve počeli, tu želimo i završiti”. To je ujedno Iiprilika za sve fanove iz Hrvatske, ali i iz okolice, da zadnji put vide i čuju 2CELLOS uživo. I kao što su sami naveli, ova će turneja biti nabijena energijom i emocijama kao niti jedna do sada. A Zagreb je dobio počasno mjesto.

Naša najveća svjetska glazbena senzacija svoj zadnji koncert u Europi kao 2CELLOS održat će 19. rujna u Areni Zagreb, a ulaznice su u prodaji putem sistema Eventim.

Foto: Simone di Luca