Marko Louis objavio novi album i spot “Sloboda”
18. prosinca 2020.
Music Box (10920 Članci)
Podijeli

Marko Louis objavio novi album i spot “Sloboda”

“Sloboda“, naslov novog singla i albuma Marka Louisa, seže duboko u dušu čovječanstva, stvarajući snažan glas pozitivnosti i ljubavi.

Album je nastavak jedinstvenog Markovog viđenja tradicionalnih i suvremenih zvučnih kulisa. Ovim albumom Marko svoju staru – i novu publiku – poziva da slave glazbu u ovim izazovnim vremenima:

“Ovaj album predstavlja slobodu koju, po mom mišljenu, ljudi već odavno nemaju”, kaže Marko o glavnoj temi albuma: “Kroz masovne medije koji bombardiraju sadržajima i cijeli sistem života, ljudima se nudi iluzija slobode. Glazba je jedan od rijetkih preostalih formata koja i dalje ima slobodu izražavanja, kako kroz izvošenje, tako i slušanjem.”

Markova glazbe je uvijek bila jedinstvena mješavina hrabrosti i inteligencije, s uvidom u stvaranje i tumačenje ritma, melodije i aranžmana. Marko je inspiriran drugim glazbenicima, ali istovremeno im uzvraća uslugu nadahnjujući druge:

“Ovaj osjećaj slobode kroz glazbu, za mene je najčistiji oblik emocija. To su trnci od glave do pete, stvoreni zvukovima koji prerastaju u pjesmu. Glazba šamanizma, koja se između ostalog koristi kao terapija i lijek, poslužila je kao glavna inspiracija za ovaj album – očaravajući ritam koji vas vodi u drugu dimenziju. Upravo takav osjećaj sam imao dok sam stvarao svoju slobodu: “Sloboda “!”

Marko Louis je dobro poznat po svojim energičnim i nezaboravnim živim nastupima. Ova živa energija utkana je u glazbu njegovog novog albuma.

Postavljajući paralelu između dosadašnjeg stvaralaštva i albuma “Sloboda”, Marko otkriva:

“Svaki album je priča za sebe i predstavlja jedno razdoblje mojeg života. Veliki utjecaj na stvaranje imaju i kolege i koautori mojih pjesama. Svaki tekst me inspirira u interpretaciji, kao što njih inspiriraju moji aranžmani, ritam ili melodija.”

Sumirajući svoj stav prema slobodi – prema glazbi – Marko poziva slušatelje:

“Moj cilj s albumom je da možete staviti slušalice, nasloniti se, zatvoriti oči i pridružiti mi se na sceni. Ovo je sloboda koju želim podijeliti s vama.”

Dakle, zavalite se i uživajte u slobodi Markovih kreacija. Na ovom albumu Marko Louis je surađivao s umjetnicima kao što su Lena Kovačević, Đorđe Miljenović Sky Wikluh, sarajevskim producent Mak Kulenović Makhi Beatz i mnogim glazbenicima iz regije.

“Moja Masha je gostovala na jednoj pjesmi koja je posebna. Pjesma “From Belgrade to Istanbul”, osim što traje više od 12 minuta, također je i jedno pravo putovanje. Kreirali smo je moj trubač Vladimir Jovanović, moj kum Nikola Jezdić Pindo i ja. Masha je svojom nježnošću stvorila intermezzo u tom putovanju i zasladila ga svojim glasom.”

Uz obradu poznate pjesme “Vranjanka”, u suradnji sa sarajevskim producentom i članom benda Helem Nejse, Tihomirom Radićem Toshijem, Marko Louis je obradio i pejsmu svoga oca “Neverno plavo oko” iz epohe s Južnim vetrom.

“Posebno sam ponosan na ove dvije kompozicije i jedva ih čekam odsvirati uživo”, rekao je Marko.

Režiju i produkciju za videospot potpisuje Dragan Jereminov.

Foto: Nikola Knežević