Gorillaz najavili novi studijski album singlom na kojem gostuju Tame Impala i Bootie Brown
3. rujna 2022.
Music Box (10948 Članci)
Podijeli

Gorillaz najavili novi studijski album singlom na kojem gostuju Tame Impala i Bootie Brown

Glasine su istinite. “Cracker Island”, novi studijski album Gorillaz, stiže nam 24. veljače 2023. godine, a bitiće objavljen za etiketu Parlophone.

Najava albuma slijedi nakon dugog, maglovitog toplinskog vala i uživancije u ljetnom bangeru “Cracker Island (ft. Thundercat)”, a prati je i željno iščekivana nova pjesma “New Gold ft. Tame Impala & Bootie Brown”. Pjesmu su nešto ranije proteklog mjeseca po prvi put izveli uživo pred 40.000 ekstatičnih obožavatelja na londonskom All Points East Festivalu na kojem su nastupili kao headlineri, u sklopu ogromne svjetske turneje. Bendu su se na pozornici pridružili Tame Impala, psihodelični glazbeni projekt australskog multiinstrumentalista Kevina Parkera i dugogodišnji suradnik Bootie Brown iz alternativne hip hop grupe The Pharcyde.

“Cracker Island” osmi je studijski album Gorillaza te energična i žanrovski ekspanzivna kolekcija sačinjena od 10 pjesama na kojima su ugostili brojne zvijezde i suradnike kao što su Steve Nicks, Adeleye Omotayo, Thundercat, Tame Impala, Bad Bunny i Bootie Brown i Beck. Album su snimili ranije ove godine u Londonu i Los Angelesu, a producirali su ga izvanredni producent, multiinstrumentalist i tekstopisac Greg Kurstin, Gorillaz i Remi Kabaka. Jr.

Cracker Island (popis pjesama):

1. Cracker Island ft. Thundercat
2. Oil ft. Stevie Nicks
3. The Tired Influencer
4. Tarantula
5. Silent Running ft. Adeleye Omotayo
6. New Gold ft. Tame Impala & Bootie Brown
7. Baby Queen
8. Tormenta ft. Bad Bunny
9. Skinny Ape
10. Possession Island ft. Beck