Po prvi put u Dubrovniku From Fort to Fort – Sonic Festival na dvije lokacije donosi 12 sati elektronike
3. rujna 2022.
Music Box (10738 Članci)
Podijeli

Po prvi put u Dubrovniku From Fort to Fort – Sonic Festival na dvije lokacije donosi 12 sati elektronike

U Dubrovniku se 8. i 9. rujna po prvi put održava SONIC festival. Ovaj novi festival svojim prvim izdanjem i sasvim posebnim konceptom želi postaviti temelj za vanserijski događaj o kojem će se još dugo pričati.

Za prvo izdanje osmišljen je model „From Fort to Fort“  koji donosi plesni koncept u kojem posjetitelji ‘migriraju’ od jedne impresivne lokacije, točnije, tvrđave, do druge a sveukupno 12 sati programa koji će se odvijati na Lovrjencu i Revelinu niti jednog posjetitelja SONIC festivala neće ostaviti ravnodušnim.
Na jednoj od najljepših lokacija na otvorenom, tvrđavi Lovrjenac, program pod nazivom Sunset Session počinje u 17 sati, i traje do ponoći, nakon čega se, pod nazivom Midnight Session, zabava seli u kultni Culture Club Revelin unutar impozantnih zidina tvrđave Revelin.

Početkom rujna Dubrovnik se iznova potvrđuje kao nezaobilazna destinacija za sve ljubitelje elektronske glazbe! Na Dubrovačkoj tvrđavi Lovrjenac, jednoj od impresivnijih lokacija u Hrvatskoj, SONIC festival predstavlja svoje prvo izdanje u konceptu Sunset Sessiona. Ideja SONIC Sunset Sessiona je da posjetitelji uživaju u kvalitetnoj elektronskoj glazbi, na otvorenom, unutar povijesnih jezgri impozantnih lokacija i plesom isprate sunce pa tako oba festivalska dana na Lovrjencu započinju s programom u 17sati i prate zalazak sunca uz sve boje dubrovačkog neba. Program tamo završava u ponoć kada se ples seli unutar zidina fascinantne tvrđave Revelin svjetski poznatog Culture Cluba Revelin gdje pod nazivom Midnight Session program počinje u ponoć i traje sve do izlaska sunca, točnije, jutra.

SONIC festivala predvode zvučna imena svjetske i regionalne techno i house scene. Tako će se u četvrtak, 8. rujna, na pozornicu tvrđave Lovrjenac popeti jedan od najtraženijih DJ-eva Ibize – JAMIE ROY. Jamie Roy je nezaobilazno ime moderne elektro scene i svojim setovima prenosi elektroničku glazbenu kulturu u svim njezinim oblicima. Uz popularnog Roya, 8. rujna svoje beatove će zavrtiti i Danijel Čehranov – jedan od najtraženijih beogradskih DJ-eva, kao i jedan od najuspješnijih regionalnih muzičkih producenata. Lokalni support 8. rujna predstavljaju Brigitta&MattButt te DJ Bozzo.

U petak, 9.rujna, zidove tvrđave Lovrjenac protrest će jedan od najtraženijih svjetskih DJ-eva, Il grande MARCO FARAONE, koji će svojom zaraznom techno vibrom zasigurno potvrditi svoj status jednog od najpriznatijih i najcjenjenijih imena modernog techna. Uz legendarnog Faraonea 9.rujna će nastupiti i sveprisutniji zagrebački DJ NEROA koji iza sebe ima nastupe na svim većim festivalima u Hrvatskoj i regiji. Pridružit će mu se i DEA TOSH sa svojim zaraznim house ritmovima koji nikoga neće ostaviti ravnodušnim.

Na Midnight Sessionu 8. rujna u Culture Clubu Revelin za DJ pult staje DANCEletric koji svoju ‘vladavinu’ plesnim podijem Revelina upisuje već 11. godinu za redom, ne bez razloga. Obožavan je zbog svojih intenzivnih house sesija s povremenim izletom u techno vode, sve pod zajedničkim nazivnikom najboljeg ‘clubbinga’ koji se može zamisliti. Uz njega, plesnim ritmovima posjetitelje Revelina budnim će do ranih jutarnjih sati ‘držati’ također omiljeni rezident DJ-i, Speed i Bozzo.

U petak 9. rujna u klubu Revelin nastupaju Phil&Derek, začetnici svjetski poznate platforme i projekta Cercle. Cercle se u elektronskom svijetu prati kao plesni kult u kojem se spajaju nevjerojatne lokacije s vrhunskom glazbom i hipnotizirajućim DJ interpretacijama a njihovi sessioni i setovi samo na Youtubeu do sada su pregledani čak 622 milijuna puta! Nakon rasprodanog prošlogodišnjeg senzacionalnog nastupa na terasi tvrđave Revelin ove godine preuzimaju main stage unutar zidina kluba dok će uz njih večer dodatno začiniti DANCElectric, El-Maar i Funfakt.

Ulaznice za SONIC sunset session, za oba dana, mogu se kupiti putem ENTRIO sustava. Ulaz na Midnight Session 8. rujna u Culture Club Revelin besplatan je do 00:30 sati za sve one s narukvicama Sunset Sessiona a ulaznice za 9. rujna i Cercleovce Phila&Dereka mogu se kupiti na službenoj stranici kluba, kao i na samom ulazu. No obzirom na interes koji ovaj dvojac izaziva, preporučuje se nabaviti svoje ulaznice ranije.