Ususret novom albumu Red Hot Chili Peppers odali počast Eddieju Van Halenu
25. rujna 2022.
Music Box (11078 Članci)
Podijeli

Ususret novom albumu Red Hot Chili Peppers odali počast Eddieju Van Halenu

Odajući počast jednom od najvećih svih vremena, Red Hot Chili Peppers dijele iskrenu novu pjesmu pod nazivom “Eddie” koja se razvija kao emocionalno nabijena himna ukorijenjena snažnim basom, emotivnim ritmom, katarzičnom gitarom i delikatnom vokalnom melodijom s podsjetnikom da slavimo nepobjedivi duh ikone.

Ovim povodom, frontmen Red Hot Chili Peppersa Anthony Kiedis rekao je: “Ponekad ne shvaćamo koliko smo duboko pogođeni i povezani s umjetnicima sve do dana njihove smrti. Eddie Van Halen bio je jedinstven. Dan nakon njegove smrti Flea je došao na probu s emotivnom bass dionicom. John, Chad i ja počeli smo svirati svim srcem i vrlo brzo, pjesma u njegovu čast bez napora se razvila. Bilo je lijepo biti tužan i toliko brinuti o osobi koja je dala toliko toga našim životima. Iako pjesma ne govori Eddieju poimence, govori o njegovim ranim danima na Sunset Stripu i rock n roll tapiseriji koju je Van Halen oslikao u našim mislima. Na kraju, naša pjesma traži da se ne sjećate Eddieja po smrti, već po tome što je živio svoj najluđi san.”

“Eddie” priprema teren za objavu drugog albuma benda ove godine i trinaestog izdanja RHCP. ‘’Return of the Dream Canteen’’ u Dancing Bearovim prodavaonicama ploča očekujemo već 14. listopada, a album možete prednaručiti OVDJE.

Prošlog mjeseca bend je predstavio prvi singl “Tippa My Tongue” i Rolling Stone mu je aplaudirao kao “seksualno sugestivnom veselju koje evocira sve suštinske neobičnosti opsežnog kataloga kalifornijske funk-rock grupe” dok Billboard smatra da: “Žilava funk-rock pjesma podsjeća na Chili Peppers iz davnine.” Album ‘’Return of the Dream Canteen’’ pojavit će se samo šest mjeseci nakon objave albuma ‘’Unlimited Love’’ koji je zasjeo na prvo mjesto prodaje, zabilježio multiplatinastu nakladu I istaknuo se kao najveći rock album godine.