Depeche Mode najavio koncert u Areni Zagreb
4. listopada 2022.
Music Box (10906 Članci)
Podijeli

Depeche Mode najavio koncert u Areni Zagreb

Grupa Depeche Mode, koja je 2020. godine primljena u Rock & Roll Hall of Fame, najavila je danas na posebnom događaju u Berlinu, izlazak novog albuma te svjetsku turneju na koju kreću 2023. godine. Memento Mori Tour podržat će nadolazeći 15. studijski album istoimenog naziva, koji bi trebao izaći u proljeće 2023.

Dave Gahan i Martin Gore su otkrili da će turneja koju predstavlja Live Nation započeti posebnim i limitiranim brojem koncerata u sjevernoameričkim arenama, počevši 23. ožujka, prije nego krenu u Europu, na ljetni dio turneje koja će se održati na stadionima. Koncerti u Sjevernoj Americi, između ostalih, uključuju i njujorški Madison Square Garden, čikaški United Center, Kia Forum u Los Angelesu te Scotiabank Arenu u Torontu. Bend potom kreće na europski, stadionski dio turneje, koja počinje 16. svibnja, a uključuje poznate lokacije kao što su Stade de France u Parizu, Olimpijski stadion u Berlinu, stadion San Siro u Milanu te stadion Twickenham u Londonu.

Govoreći o Memento Mori, Martin Gore komentira: “Na ovom smo projektu počeli raditi rano u pandemiji, pa su njegove teme izravno inspirirane tim vremenom. Nakon Fletcheve smrti, odlučili smo nastaviti jer smo sigurni da je to ono što bi on želio, a to je projektu doista dalo dodatnu razinu značenja.” Dave Gahan dodaje: “Fletchu bi se svidio ovaj album. Zaista se veselimo što ćemo ga uskoro podijeliti s vama i jedva čekamo da vam ga predstavimo uživo na nastupima sljedeće godine.”

The Memento Mori Tour bit će njihova devetnaesta turneja, a prva nakon više od pet godina. Posljednja turneja benda, Global Spirit Tour 2017.-2018., bila je njihova najduža turneja s više od 130 nastupa diljem Europe i Sjeverne Amerike, pred više od 3 milijuna obožavatelja, a zabilježena je i kao jedna od turneja s najvećom zaradom u godini.

Memento Mori bit će 15. studijski album Depeche Modea i nastavak kritički hvaljenog Spirita iz 2017., koji je dosegao broj 1 u 11 zemalja te se svrstao u TOP 5 u više od 20 zemalja. Memento Mori, koji izlazi u izdanju Columbia Records, bit će objavljen diljem svijeta u proljeće 2023. godine.

Prodali su više od 100 milijuna albuma i svirali pred više od 35 milijuna obožavatelja širom svijeta te ostaju posebno utjecajna glazbena sila u svijetu. Neizbrisiva inspiracija obožavateljima, kritičarima i umjetnicima, Depeche Mode nastavlja ići naprijed, a s albumom Memento Mori i turnejom koju najavljuju, otvaraju najnovije poglavlje svog nenadmašnog glazbenog naslijeđa.

Više informacija o rasporedu turneje i datumima te prodaji ulaznica može se pronaći na službenoj stranici benda www.depechemode.com. Ulaznice za zagrebački koncert u prodaji su već od ovog petka, 7. listopada, a može ih se osigurati putem sustava www.eventim.hr.

Foto: Miro Majcen