Gorillaz snimili videospot za ljetni hit “Cracker Island”
29. srpnja 2022.
Music Box (11067 Članci)
Podijeli

Gorillaz snimili videospot za ljetni hit “Cracker Island”

U deliriju policijskih svjetala i halucinacija, nagrađivani virtualni bend Gorillaz zaziva novu zoru udružujući se s Nexus Studios kako bi stvorili epski psihodelični videospot za njihov ljetni hit “Cracker Island ft. Thundercat”.

U režiji umjetnika i sukreatora Gorillaza, Jamieja Hewletta, i redatelja Nexus studija nominiranog za nagradu Emmy, Fx Gobyja, ”Cracker Island” vodi gledatelje na kasnonoćno putovanje u Grad anđela. Murdoc je povodom premijere videospota izjavio: “Razmišljajte o tome kao o posljednjoj sceni u filmu, malo nakon velikog finala kada se junak (ja) sprema zakoračiti u zalazak sunca, odjavna špica. Tako je, krećemo od kraja. Zašto? JER RADIMO NA MISTERIOZNE NAČINE.”

Izvorno smještena u Kong studiju u zapadnom Londonu, grupa glazbenih otpadnika – Murdoc, Noodle, Russel i 2D – preselila se u Silverlake u Kaliforniji dok regrutiraju nove članove da se pridruže ‘Posljednjem kultu’, u potrazi za jednom istinom koja treba popraviti svijet.

”Cracker Island” je nastao u suradnji s virtuoznim basistom, živućim talentom i dvostrukim dobitnikom Grammyja,  Thundercatom, a za dobitnu kombinaciju novi singl je producirao višestruko nagrađivani pop hitmaker Greg Kurstin u suradnji s Gorillaz i Remijem Kabakom Jr.